Închide

Se cumpără utilaje de 1,3 milioane euro. Ca să meargă bine treaba cu gunoaiele

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - oct. 26, 2015 0 379

O licitație a fost lansată de administrația locală pentru achiziția de utilaje, după ce Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) a preluat componenta de depozitare temporară a gunoaielor orașului, pe o platformă de stocare amenajată în zona Pata Rât. Achiziția este estimată la peste 5,7 milioane de lei și va avea loc în 8 decembrie, termenul limită pentru depunerea ofertelor.

Platforma temporată de depozitare a deșeurilor a fost dată în folosință în 16 octombrie. Primarul Emil Boc a ținut să realizeze un video la fața locului pentru a anunța că a rezolvat criza gunoaielor din municipiu, prin amenajarea și autorizarea platformei temporare de stocare în zona Pata Rât, pe un teren de 4000 mp, obiectiv gestionat de Regia Autonomă a Domeniului Public.

Boc a apărut în cadru alături de directorul tehnic al primăriei, Virgil Poruțiu, și de directorul RADP, Ion Pantelimon. Acesta din urmă a fost invitat să spună la cameră câteva vorbe despre noua activitate de gestionare a gunoaielor orașului. Cu acest prilej, Pantelimon a precizat că totul se derulează după lege și autorizația de mediu, dar și că intenția este noua rampă să fie dotată cu utilaje, tocmai pentru a scădea la 40% cantitatea de deșeuri depozitate, prin selectarea materialelor reciclabile. Deocamdată, selectarea se face manual, cu mâna de lucru deja obișnuită a gropii de gunoi de la Pata Rât – romii.

Administrația locală a scos deja la licitație un contract de achiziționare a mai multor utilaje pentru regia din subordine. Contractul este estimat la peste 5,7 milioane lei (peste 1,3 milioane euro), iar ofertele se pot depune până în 8 decembrie. Licitația este împărțită în mai multe loturi, primăria intenționând să achiziționeze mai multe tipuri de utilaje:

loturi

sursa: e-licitatie.ro

 

Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

RADP se ocupă și de lucrările de întreținere a străzilor din oraș pentru primărie, activitate pe care a preluat-o de anul acesta.

Sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu