Închide

Vizita conducătorului iubit Boc pe șantierele patriei

Administrație by Mihai Prodan - iul. 02, 2014 2 615

În prezența tovarășului Emil Boc, astăzi dimineață au continuat lucrările la șantierul deschis pentru Centrul multifuncţional de servicii sociale integrate „Ţara Minunilor”, unde edilul a sosit azi însoțit de ziariști pentru a verifica stadiul lucrărilor de reabilitare.

La sosirea în incinta șantierului, tovarășul Emil Boc, însoțit de tovarășii din aparatul administrativ, dar și de jurnaliști, a fost întâmpinat de către muncitori cu sentimente de adâncă prețuire și înaltă recunoștință, sentimente cu care întregul popor îl înconjoară pe cel mai iubit fiu al orașului.
În deplină unitate în jurul acestui mare om politic, fost președinte al unui important partid care este gloriosul edil al municipalității din Cluj-Napoca tovarășul Emil Boc, muncitorii au dat glas sentimentelor de profundă recunoștință pentru omul de vază care acționează cu eroism și exemplară dăruire pentru ridicarea pe noi culmi de progres și civilizație a poporului din urbea de pe Someș și creșterea continuă a bunăstării materiale a acestuia.

 

Așa ar fi început o știre în urmă cu 25 de ani, dacă fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist Cluj, Emil Boc, s-ar fi născut cu un sfert de secol mai devreme. Acum primar în Cluj-Napoca, Boc a anunțat ieri pentru azi o conferință de presă la centrul de servicii sociale ce se află în construcție în cartierul Someșeni. Iată cum suna ieri invitația transmisă de biroul de presă al Primăriei:

Miercuri, 2 iulie 2014, de la ora 11.00, va invitam sa participati la conferinta de presa a primarului Emil Boc. Aceasta va avea loc pe strada Înfrăţirii nr. 15, la Centrul multifuncţional de servicii sociale integrate „Ţara Minunilor”, unde se va verifica stadiul lucrărilor de reabilitare.

Ajunși la fața locului cu microbuzul pus la dispoziție de municipalitate, ziariștii au putut constata că primarul Emil Boc se oprește în mijlocul curții din fața clădirii, unde anunță stadiul lucrărilor de construcție și criteriile celor ce vor beneficia de serviciile acesteia. O dată anunțul exprimat, Boc a făcut câteva precizări legate de licitația pentru salubritatea stradală, a răspuns câtorva întrebări ale jurnaliștilor, a dat mâna cu câțiva dintre reprezentanții firmei de construcții, s-a urcat în mașina Primăriei și dus a fost. Astfel, ziariștii au putut constata că această conferință de presă a fost transformată în inspecție pe șantier și apoi a fost transformată în declarații de presă folosite pentru imaginea edilului.

Trebuie spus că această conferință/vizită de lucru/exercițiu de imagine nu e prima: astfel de situații sunt frecvente în cazul primarului Emil Boc. O astfel de conferință de presă transformată în declarații de presă / exercițiu de imagine al edilului a avut loc recent la spitalul municipal Clujana, unde Boc a anunțat, ajuns în curtea instituției, o serie de investiții în spital – cu deosebirea că atunci Boc a chiar intrat în clădire și a dat un ochi pe tomograful cumpărat.

boc

Conform unor surse negate în permanență de Boc, în regimul comunist Emil Boc a fost șeful secund al UTC Cluj. A fost președinte al Uniunii Asociațiilor Studențești Comuniste din România (UASC) filiala Cluj și vicepreședinte al Consiliului Uniunii Asociațiilor Studențești de la Universitatea „Babeș-Bolyai”.

Boc a publicat în 1987 în ziarul local “Făclia” un articol cu titlul „Hotărârea de a participa direct la devenirea comunistă a patriei”. Iată un fragment:

„Acum, când întregul popor se pregăteşte să întâmpine prin fapte de muncă marele eveniment din viaţa partidului, unitatea tuturor cetăţenilor ţării reliefează înalta răspundere ce ne revine fiecăruia în parte faţă de destinul nostru revoluţionar. în acest climat de profundă angajare şi răspundere, nu vom precupeţi niciun efort pentru a ne putea onora cu cinste de nobilele misiuni ce ne revin, pentru a întâmpina Conferinţa Naţională a partidului cu bogate şi frumoase rezultate, alături de angajamentul solemn al participării noastre. Latura politico-ideologică are menirea să creeze în rândul studenţilor atmosfera înţelegerii profunde a dimensiunii politicii partidului şi a statului nostru”.

Vezi ce spune Emil Boc despre vizita pe șantier:

2 comentarii

  1. Mergi tu pe burta prodanule, dar Boc a facut pentru Cluj ceea ce niciun primar nu a facut inainte. Oricat ii fi tu de-nfumurat si sarcastic, atata minte-n capsor tre` sa ai sa recunosti. Si asta se vede atat in locurile de munca (,) cat si in infrastructura. Numa`, asa-i romanul. Cauta nod in papura. Trebuie sa scrii si tu ceva, chiar daca nu-i de unde, ca-n definitiv, scopul principal e sã mâncã si gura ta o pitã.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
Tags

Articole similare