Închide

actualdecluj.ro, premiat la aproape toate categoriile la Gala Presei Clujene, singurul eveniment de gen din provincie

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 28, 2020 0 505

actualdecluj.ro este unul dintre marii câștigători la Gala Presei Clujene, singurul eveniment de gen din provincie, organizat aseară de asociația jurnaliștilor din Cluj.

În competiția premiilor au fost înscrise câteva zeci de articole, judecate de un juriu din București. Un număr de șase premii, din totalul de 17, au fost adjudecate de actualdecluj.ro. Publicația a fost premiată la aproape toate categoriile competiției – premiile de excelență, politic – administrație jurnalism comunitar, IT și inovare, și respectiv sănătate, cu excepția categoriei Euro 2020 unde premiile au fost decernate de Ambasada Germaniei.

În competiție au fost înscrise 76 de articole, scrise de 30 de jurnaliști.

Juriul pentru toate categoriile Galei Presei Clujene a fost compus din Alison Mutler – fost corespondent-șef pe România al Associated Press, actual redactor la secția engleză a Universul.net, Luiza Vasiliu – editor coordonator Scena9 și Sebastian Zachmann – redactor la Adevărul. Aceasta e a cincea ediție a Galei Presei Clujene, singurul eveniment din țară, exceptând Capitala, care premiază excelența în jurnalism. Aceasta a fost transmisă online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Asociația Profesioniștilor din Presa Clujeană (APPC) este asociația reprezentativă a ziariștilor din Cluj, fondată în 2005. Aceasta numără peste 50 de jurnaliști activi ca membri, și alte câteva zeci de membri susținători, majoritatea foști jurnaliști.

Mai jos toate premiile asociației, decernate aseară:

Premiile de excelență:
1. Codruța Simina – Asociația drepturilor deținutului Liviu Dragnea a lansat operațiunea “decese fictive de COVID”
2. Valentin Șchiopu – „Nesemnificativii”. „Pentru copilul meu nenăscut”
3. Cătălin Suciu – Partea I REPORTAJ „Am vrut să-i tai capul copilului său nevinovat, să i-l dau în brațe și să simtă și el ce-am simțit eu!”; Partea a II- Din Germania, după 30 de ani. „Revoluția ne-a distrus toată familia, ne-a destrămat-o. Eu mi-am salvat copiii!”

EU2020 – oferite de Ambasada Germaniei
1. Adina Oșan – REPORTAJ: Sfântu Gheorghe – oază de Deltă şi mare, unde turismul a bătut pescuitul. Amintiri din vremea sturionilor – FOTO, VIDEO
EU2020 Radio/TV
1. Péter Lepedus-Sisko – VIDEO Doi srilankezi în Harghita – O poveste despre ură și dezinformare

Politic/Administrație
1. Valentin Șchiopu – Doamna și vagabonzii
2. Cătălin Suciu – Copilul care nu apare niciodată în informările ISU
3. Cosmina Fernoagă – EXCLUSIV: A primit într-un singur an 14 apartamente în Cluj-Napoca de la fiul său, un modest angajat al Aeroportului. Cine este consilierul județean care n-are loc de muncă dar care stă pe un imperiu imobiliar

Jurnalism comunitar
1. Valentin Șchiopu – Povestea tinerei care și-a oferit apartamentul bolnavilor de cancer care vin la tratament în Cluj
2. Răzvan Robu – Familia de pădurari a deputatului ”Drujba Apusenilor” acuzată că rade pădurile din Cluj și Alba
3. Mihai Prodan – Clujul tolerant nu suportă sri lankezii, vecinii au făcut petiție împotriva unui angajator care a adus 22 de migranți legali. ”Din prima zi vecinii au chemat Poliția”

IT/Inovare
1. Valentin Șchiopu – Dr. Cătălin Dimir: „Avem de-a face cu generații întregi de pacienți traumatizați. Stomatologia digitală schimbă complet perspectiva”
2. Cristina Beligăr – Interviu în realitate virtuală cu Cristian Anton, cofondatorul aplicației MeetinVR. Din Cluj, în Copenhaga, despre viitorul întâlnirilor de business
3. Mihai Prodan – Cibersecuritatea în Silicon Valley-ul României. Am vorbit cu șeful combaterii criminalității informatice ca să-ți arătăm cum să te protejezi de hackeri. Și pericolul ascuns: ”eu mă îngrozesc”

Sănătate
1. Bianca Preda – Un tânăr a murit cu zile chiar în ziua externării dintr-un spital din Cluj-Napoca! Răspunde cineva pentru viața colegului nostru Dan Porcuțan, oprită la 30 de ani?
2. Valentin Șchiopu – Medicii unui „spital COVID” din Cluj: Suntem sacrificați!
3. Mihai Prodan – Am fost la întâlnirile Alcoolicilor Anonimi din Cluj: unii cer ajutor după ce au pierdut aproape tot sau chiar tot. ”Durerea e cel mai bun profesor și deseori singurul”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu