Închide

A doua licitație din proiectul Someșului, cea pentru reamenajarea platoului Sălii Sporturilor, a intrat în faza de evaluare a ofertelor

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - feb. 24, 2021 0 590

Patru oferte a primit Primăria la licitația pentru modernizarea platoului Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca, proiect cu bani europeni din pachetul de trei proiecte inițiate de municipalitate pentru transformarea malurilor Someșului care beneficiază de 35 de milioane de euro, finanțare din bani europeni. Deja e în evaluare licitația pentru modernizarea parcului Armătura și urmează să se lanseze cea pentru transformarea malurilor pe sectorul Parcul Rozelor – Garibaldi – Strada Muzicescu.

De contractul de peste 16 milioane lei pentru transformarea zonei Sala Sporturilor sunt interesate asocierile Dacia Faber cu NV Construct și Elis Pavaje, Nord Conforest cu Costin și Vlad Birou de Proiectare, De Construct Project Consult cu Ro Verde Landscaping cu Garden Center Grup și cu Proiect Construct Regiunea Transilvania dar și Construct Mapcom cu CML RO. Este vorba despre firme care concurează și la celelalte licitații lansate de Primărie pentru transformarea Parcului Armătura sau a părculețului I.L. Caragiale sau de firme care deja lucrează cu Primăria din Cluj.

Prin proiectul de modernizare licitat de Primărie în cazul malurilor Someșului de la Sala Sporturilor, o zonă de peste 1,4 hectare cu o capacitate de parcare în prezent de 340 de mașini urmează să se transforme total cu o investiție de peste 16 milioane de lei. Peste 60 de parcări din totalul de 340, câte există pe platoul Sălii Sporturilor, vor fi păstrate după reamenajarea și modernizarea pregătită de Primărie. Accesul se va face cu stâlpișori retractabili. Platoul actual din fața Sălii Sporturilor va fi ocupat de o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și un Târg de Crăciun. Se vor planta copaci, se vor amenaja trasee velo și un sistem de gradene spre Someș. Vor fi făcute stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, vor fi montate bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete.

La licitația lansată de Primărie pentru modernizarea zonei (contract de 16 milioane de lei adjudecat potrivit criteriului prețul cel mai scăzut) au fost depuse 4 oferte. Acestea au venit de la asocierile Dacia Faber cu NV Construct și Elis Pavaje, Nord Conforest cu Costin și Vlad Birou de Proiectare, De Construct Project Consult cu Ro Verde Landscaping cu Garden Center Grup și cu Proiect Construct Regiunea Transilvania dar și Construct Mapcom cu CML RO. Firmele ofertante se mai bat și la celelalte licitații ale Primăriei din Cluj, pentru parcul Armătura sau pentru modernizarea parcului I.L. Caragiale. De asemenea, multe din ele lucrează cu Primăria din Cluj sau au avut contracte pe proiecte de modernizare din oraș.

Ofertant mai nou la Cluj este firma Construct Mapcom a familiei Popeanu, proprietarii hotelului Privo din Târgu Mureș, cu un proiect de hotel avizat de Primăria Cluj și pe malul Someșului, pe strada Traian. Firma a făcut oferte și la licitația pentru parcul Armătura și la cea pentru parcul I.L Caragiale. La fel și Nord Conforest sau De Construct Project Consult.

Detalii aici despre firme și contractele derulate în Cluj sau cele pentru care aspiră să le încheie cu Primăria:

Pornește la drum proiectul privind descoperirea Canalului Morii în centrul Clujului. Proprietarii hotelului Privo din Târgu Mureș, cei care pregătesc o unitate similară în Cluj-Napoca, printre ofertanții de la licitația Primăriei

Proprietarii Hotelului Privo din Târgu Mureș continuă să atace licitațiile Primăriei din Cluj. Ofertanții care vor să facă Parcul I.L. Cargiale plus ACI Cluj, interesați să transforme și parcul Armătura

 

Proiectul dedicat Someșului asumat de Primărie ieste împărțit în trei: zona Parcului Rozelor – zona Garibaldi și cea a străzii Muzicescu, parcul Armătura și platoul Sălii Sporturilor. El este susținut din bani europeni, Primăria semnând deja toate contractele de finanțare pentru cele trei părți ale proiectului, circa 35 de milioane de euro.  Deja este în derulare licitația pentru modernizarea parcului Armătura și acum cea pentru platoul Sălii Sporturilor. Urmează să fie lansată și licitația pentru zona Parcul Rozelor-strada Muzicescu- Garibaldi.

Toate proiectele din acest pachet se fac potrivit conceptelor de amenajare făcute de biroul Practica din Spania, împreună cu clujenii de la Planwerk, cei care se ocupă de Masterplanul Someșului în urma unui concurs de soluții lansat de Primărie, pe care l-au câștigat.

Generic, proiectele cu bani europeni pentru transformarea malurilor Someșului au fost numite:

Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclisticile pe malurile râului, zona I – Lunca Someşului Mic: valoarea totală este de 123.696.371 de lei, din care contribuţia  Primăriei Cluj-Napoca este de 34.038.247 de lei, restul fiind fonduri europene

– Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului,  zona II – Parcul Armătura şi zona III – platoul Sălii Sporturilor: valoarea totală este de 44.242.722 de lei, din care contribuția Primăriei este de 4.199.883 de lei, restul fiind bani europeni.

Vezi și: Primăria lansează prima licitație din proiectul dedicat transformării malurilor Someșului

Platoul Sălii Sporturilor, fără mașini. Primăria a lansat licitația pentru transformarea zonei

sursa foto: simulare proiect Sala Sporturilor, studio Practica, firma spaniola care a lucrat la Masterplanul de Amenjare a Someșului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.