Închide

Platoul Sălii Sporturilor, fără mașini. Primăria a lansat licitația pentru transformarea zonei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 02, 2021 0 2459

O zonă de peste 1,4 hectare cu o capacitate de parcare în prezent de 340 de mașini urmează să se transforme total cu o investiție de peste 16 milioane de lei. Este vorba despre Platoul Sălii Sporturilor pentru care Primăria a lansat licitația de proiectare și execuție. Procedura urmează să aibă loc la începutul lunii februarie 2021, criteriul de adjudecare fiind prețul cel mai scăzut. Este vorba despre a doua licitație din proiectul asumat de municipalitate pentru transformarea malurilor Someșului, după cea pentru parcul Armătura. Urmează să fie lansată și licitația pentru zona Parcul Rozelor-strada Muzicescu.

Peste 60 de parcări din totalul de 340, câte există pe platoul Sălii Sporturilor, vor fi păstrate după reamenajarea și modernizarea pregătită de Primărie. Accesul se va face cu stâlpișori retractabili. Platoul actual din fața Sălii Sporturilor va fi ocupat de o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și un Târg de Crăciun. Se vor planta copaci, se vor amenaja trasee velo și un sistem de gradene spre Someș. Vor fi făcute stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, vor fi montate bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete.

(simulare proiect Sala Sporturilor, studio Practica, firma spaniola care a lucrat la Masterplanul de Amenjare a Someșului)

vezi și: Platoul Sălii Sporturilor, eliberat de maşini. Cum ar putea arăta zona după ce Primăria va începe modernizarea

Primăria a lansat licitația pentru amenjarea platoului de peste 1,4 hectare de la Sala Sporturilor. Contractul este estimat la peste 16 milioane de lei și implică proiectare (2 luni) și execuție (16 luni). Licitația va avea loc la începutul lunii februarie 2021, mai precis în data de 5. Criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut.

Proiectul pentru transformarea malurilor Someșului după conceptul câștigător propus de spaniolii de la Practica (în colaborare cu Planwerk) în urma unui concurs de soluții a fost evaluat la 168 de milioane de lei, adică aproape 35 de milioane de euro. El este împărțit în trei: zona Parcului Rozelor – zona Garibaldi și cea a străzii Muzicescu, parcul Armătura și platoul Sălii Sporturilor. Deja Primăria a lansat prima licitație din cadrul proiectului, cea pentru modernizarea parcului Armătura și acum cea pentru Sala Sporturilor. Urmează și licitația pentru zona Parcului Rozelor-strada Muzicescu.  Primăria a semnat toate contractele de finanțare cu bani europeni din proiectul dedicat trasnformării malurilor Someșului.

Municipalitatea a cerut Ministerului Tineretului să preia în patrimoniu și Sala Sporturilor Horia Demian pe care vrea să o modernizeze și să o includă în infrastructura de evenimente a orașului alături de Sala Polivalentă.

Vezi și: Malurile Someşului, în varianta spaniolă: gradene, terase, mai multe spaţii publice, mai puţine maşini. Ce compromisuri au avut de făcut arhitecţii

Cum va arăta parcul Rozelor în 3 ani. Primăria vrea să demoleze gardul și să-l lege de Someș

Primăria lansează prima licitație din proiectul dedicat transformării malurilor Someșului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare