Închide

Cum va arăta parcul Rozelor în 3 ani. Primăria vrea să demoleze gardul și să-l lege de Someș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 08, 2018 1 5301

Parcul Rozelor a fost redat clujenilor în administrația Apostu cu 670.000 lei printr-o serie de lucrări cu firme aflate în contract cu municipalitatea, acum mai bine de 8 ani. Acum Primăria anunță că va lega acest parc de Someș și va da un exemplu: va demola gardul care îl împrejmuiește spre râu. Cu noroc, proiectul ar putea fi gata în trei ani, spun oficiali ai instituției.
Parcul Rozelor a fost inaugurat la începutul lunii iuni 2010. Lucrările au constat în amplasarea de mobilier urban și marcajele aferente, în introducere unui sistem de iluminat public, în amenajare unei fântâni arteziene, în dotări urbane cu 5 aparate de fitness, pavele din granule de cauciuc, panouri de baschet, bănci, o pistă de 500 de metri de biciclete și una de 2000 de mp pentru role. Atunci s-a anunțat că în acest parc s-au investit 670.000 lei.
S-a lucrat fără proiect, fără concus de soluțiie, cu firmele aflate în contract cu Primăria pe partea de spații verzi, întreținere străzi, mobilier urban. Parcul a rămas îngrădit cu gard, spre Someș. Pe bucata de mal aferentă acestuia Primăria a făcut un spațiu de plimbat câini, tot îngrădit.
Anul acesta, arhitecții spanioni de la Practica (care au câștigat concursul de soluții și realizează Masterplanul pentru Someș) au răsturnat optica municipalității.
În Planul Urbanistic Zonal recent prezentat public, Practica propune un alt mod de aborbare pentru parcul Rozelor din cartierul Grigorescu.
Acum arată așa:
Vom demola gardul care desparte Parcul Rozelor de Someș și vom construi un pod pietonal și pentru biciclete care va face legătura cu zona de agrement din Grigorescu (plaja). Vor fi construite gradene și amenajări care să faciliteze accesul la apă”, a spus Ovidiu Cîmpean, director în Primărie, despre viitorul parcului Rozelor.
Amenajările propuse pentru parcul Rozelor fac parte din Masterplanul pentru Someș pe care-l realizează pentru Primăriei în urma unui concurs de soluții biroul Practica din Spania.
”Potrivit contractului, pentru zona din Grigorescu până la Podul Horea, adică parcul Rozelor, platoul de la Sala Sporturilor, strada Muzicescu, strada Paul Ioan, etc vom avea studiu de fezabilitate și proiect tehnic. Toate aceste amenajări vor fi realizate de Primărie. Pașii tehnici sunt următorii: mai întâi se va supune atenției Consiliul Local spre aprobare Planul Urbanistic Zonal. După aprobarea lui urmează să primim studiul de fezabilitate, apoi proiectul tehnic. După aceste faze, respectiv aprobarea lor de către Primărie, lansăm licitațiile de execuție a lucrărilor. Toate amenajările și predarea documentației de către Practica ține de avizele pe care trebuie să le obținem de la Apele Române, atât din Cluj, cât și din București. Deja am avut o serie de întâlniri pe această temă. Dacă totul merge bine, în primăvara lui 2019 urmează să primim studiul de fezabilitate”, a declarant Cîmpean pentru Actualdecluj.ro.
Vezi și:

Noul Someş: poduri noi, alei pietonale, terase, gradene şi piaţete urbane pe malul râului care traversează oraşul

 

De ce s-a asfaltat malul verde al Someșului lângă gardul parcului universitar

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.