Proprietarii Hotelului Privo din Târgu Mureș continuă să atace licitațiile Primăriei din Cluj. Ofertanții care vor să facă Parcul I.L. Cargiale plus ACI Cluj, interesați să transforme și parcul Armătura
ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 10, 2021 0 1905
Patru asocieri de firme sunt interesate să lucreze cu Primăria din Cluj și să modernizeze parcul Armătura, pe un contract de peste 17, 9 milioane lei, susținut din bani europeni. Competitorii sunt aceiași lideri de asocieri interesați și de contractul pentru Parcul I.L. Caragiale, plus ACI Cluj în asocierea cu Socot Târgu Mureș, Construcții Bihor, Construcții Excavații DVF din Sălaj.
Licitația pentru modernizarea Parcului Armătura a fost lansată în decembrie anul trecut. La licitație au depus oferte deja patru asocieri de firme, în prezent procedura fiind în faza de evaluare/calificare tehnică.
La fel ca în cazul parcului I.L. Caragiale, de contract este interesată și Construct Mapcom, firma proprietarilor Hotelului Privo din Târgu Mureș, proprietari care au primit avizul să facă o unitate similară și în Cluj-Napoca, pe strada Traian, cu vedere la Someș. De asemena, Garden Center Grup în asociere cu De Construct Project Consult și Ro Verde Lanscaping, firme care lucrează cu Primăria clujeană au depus oferte. La fel și Nord Conforest, firmă din grupul ACI Cluj.
În plus, a venit o ofertă și de la ACI Cluj, în asociere cu firme din Târgu-Mureș, Bihor și Sălaj.
Construcut Mapcom este o firmă de construcții din Târgu-Mureș care se leagă de numele familiei Plopeanu, care deține hotelul Privo și care a primit recent avizul pentru un proiect similar de hotel în Cluj, pe strada Traian, cu vedere la Someș. Firma e administrată de Alin Doru Plopeanu și o are ca asociat pe soția sa, Adina Gabriela Plopeanu (administrator al hotel Privo din Târgu Mureș și fiica milionarului Emil Morariu, fost acționar al fabricii de bere Bere Mureș, firmă vândută în 2008 către Heineken cu 150 milioane euro), după cum arată msnews.ro.
Construct Project Consult are contracte atât cu Primăria, cât și cu Regia Autonomă a Domeniului Public. Firma este controlată de Alin-Irinel Vlădan și e specializată în activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 4,3 milioane de lei și un profit de peste 1,2 milioane lei realizat cu 8 angajați. Recent a participat la o licitație împreună cu RADP, cea pentru modernizarea străzii Tipografiei din Cluj-Napoca. S-a ocupat și de studiul de fezabilitate al parkingului de pe strada Trotușului, pentru municipalitatea clujeană.
Nord Conforest este o firmă din grupul ACI, condus de frații Așchilean, unul dintre constructorii imporanți din Transilvania. Norconforest are în palmeres contracte importante cu Primăria Cluj-Napoca, Consiliul Județean sau alte Primării din județ. A amenajat recent pentru primărie Parcul Între Lacuri. În parteneriat cu SC Nord Proiect Construct Regiunea Transilvania deține contractul de peste 15,8 milioane lei pentru amenajarea parcului de circa 20 de hectare de pe Bulevardul Muncii – parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor.
Parcul Armătura face parte din proiectul pentru transformarea malurilor Someșului după conceptul câștigător propus de spaniolii de la Practica (în colaborare cu Planwerk) în urma unui consurs de soluții și care a fost evaluat la 168 de milioane de lei, adică aproape 35 de milioane de euro. Proiectul dedicat Someșului este împărțit în trei: zona Parcului Rozelor – zona Garibaldi și cea a străzii Muzicescu, parcul Armătura și platoul Sălii Sporturilor. Deja Primăria a lansat prima licitație din cadrul proiectului, cea pentru modernizarea parcului Armătura. El este susținut din bani europeni, Primăria semnând deja toate contractele de finanțare pentru cele trei părți ale proiectului.
În cazul zonei verzi Armătura, urmează să se modernizeze și accesibilizeze parcul concomitent cu introducerea în circuitul velo și pietonal și a pârâului Nadăș în zona de confluență cu Someșul sau a străzii Nădășel. Se vor realiza circuite pietonale și velo, un podeț nou peste pârâul Nadăș, un chioșc multifuncțional, se va accesibiliza accesul spre Someș, se vor planta copaci sau se va echipa zona cu infrastructură pentru încărcarea bicicletelor și trotinetelor electrice sau cu rasteluri pentru biciclete. Este inclus și un sistem de supraveghere video pentru această zonă, deja anunțat de Cîmpean pentru a preîntâmpina aruncarea gunoiului sau vandalizarea zonei.
Deja Primăria a lansat și licitația pentru amenajarea platoului Sălii Sporturilor, procedură aflată în termenul de depunere a ofertelor și urmează să lanseze și cealaltă procedură pentru transformarea malurilor râului în cartierul Grigorescu.
Generic, proiectele cu bani europeni pentru transformarea malurilor Someșului au fost numite:
Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclisticile pe malurile râului, zona I – Lunca Someşului Mic: valoarea totală este de 123.696.371 de lei, din care contribuţia Primăriei Cluj-Napoca este de 34.038.247 de lei, restul fiind fonduri europene
– Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona II – Parcul Armătura şi zona III – platoul Sălii Sporturilor: valoarea totală este de 44.242.722 de lei, din care contribuția Primăriei este de 4.199.883 de lei, restul fiind bani europeni.
Vezi și: Primăria lansează prima licitație din proiectul dedicat transformării malurilor Someșului
Nici un comentariu
Scrie un comentariu
Articole similare
-
Gravul accident de circulație de aseară de pe Calea Turzii, la ieșirea din Cluj-Napoca, ar fi fost provocat de victimă, ce însoțea o turmă de vaci pe carosabil
sept. 10, 2024 0
-
Centura Timișoara Vest: CNAIR nu poate semna contractul cu Nurol (Turcia) / CNSC a admis contestațiile Precon și ARL Cluj (Strabag)
sept. 10, 2024 0