Închide

Meticulosul drum al lânii de la păstorit la țesut, în album fotografic lansat vineri la Cluj

Cultură by Actual de Cluj - Mar 14, 2017 0 165

Faimosul fotograf clujean Szabó Tamás, care în mai bine de jumătatea de secol de carieră ca fotograf în Cluj a surprins transformări mari ale orașului și nu numai, își lansează volum de fotografii, „Povestea lânii”, ce face parte dintr-o serie de povești în imagini despre meșteșuguri și artiști din Ardeal.

Albumul de fotografii al lui Szabó Tamás face parte dintr-o serie ce mai include  „Povestea fierului” – 2011, „Povestea lemnului” – 2014 și respectiv „Povestea lutului” – 2015. Lansarea e programată vineri la ora 15 în holul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj (foto), cu prilejul vernisajului expoziției „Fotoetnografica”.

Din prezentarea albumului: „Viața țăranului a fost întotdeauna strâns legată de lână, aceasta l-a îmbrăcat, l-a încălzit, i-a înfrumusețat casa și viața, însoțindu-l de la naștere până la moarte. Cele peste 200 de fotografii vechi și noi semnate de Szabó Tamás încearcă să surprindă lungul și meticulosul drum al lânii, de la păstoritul și tunsul oilor, la spălat, pieptănat, tors, vopsit, până la țesut. Este vorba în același timp și de un omagiu adus femeii, pentru răbdarea și migala cu care a lucrat lâna secole la rând, din măiestria ei născându-se atâtea obiecte minunate”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu