Închide

VIDEO E Crăciun pe Someș! E și mai mizerie ca în vară pe Someș, în curtea Apelor Române și în ograda lăudărosului primar din Florești

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - sept. 26, 2019 0 556

A venit Crăciunul pe Someș. Un nou video filmat în dimineața zilei de 26 septembrie arată că situația Someșului este și mai dramatică ca acum două luni, atunci când autoritățile s-au pus la masă sub umbrela Someș Delivery și au jurat că fac ceva ca râul să nu mai arate precum Gangele pe porțiunea dintre Florești și Cluj.

În zona de protecție a Apelor Române tronează o decorațiune de Crăciun. Mai jos sunt, de la mașinuțe și tractorașe la tot felul de gunoaie și materiale. „E dramatic și revoltător, iar situația e la fel și mai sus în Florești. Supermarket-ul s-a mutat cu adevărat pe Someș”, spune cel care a realizat noul video. “Nu s-a făcut și nu se face nimic. Se pot lua la liber tot felul de obiecte, de la cizmulițe decorative de Crăciun, la mașini cabrio sau tractorașe pentru copii”, adaugă el.

 

Cu trei zile înainte de o acțiune de curățenie a malurilor Someșului din cea mai mare comună din România anunțată de USR, lăudărosul Primar din Florești, Horea Șulea, a postat pe Facebook imagini cu utilaje intrate în albia râului pentru a curăța malurile, declarând că Primăria a fost ocupată să facă o școală și o grădiniță în comună dar că se preocupă și de curățarea Someșului unde a intrat cu utilaje și a curățat tot gunoiul. Șulea a mai ținut să scrie că de acum Apele Române sunt responsabile și că ar trebui să îndiguiască malurile. Primarul din Florești ar fi insinuat chiar că din acest motiv gunoiul rămâne în comună și sunt probleme.

“Daca primăria nu poate, vă invităm la curățenie pe malurile Someșului să facem noi putină curățenie de toamnă. Nu sta deoparte, putem învinge prin puterea exemplului. Cand? Sâmbătă 28.09.2019 ora 10:00. Unde ? Barajul de lângă Aquapark. Ce să aduci? Chef de schimbare”, au scris cei de la USR.

VIDEO Gangele din Cluj

Apele Române au dat o amendă record de 75.000 lei Primăriei Florești pentru că tolerează malurile pline de gunoi, asta după ce a apărut video-ul în cauză.

Detalii: Apele Române au dat o amendă grasă Primăriei Florești pentru gunoiul de pe Someș

Activiștii de mediu care au făcut în vară video-ul cu ”Gangele din Cluj” au pus la masă instituțiile din oraș sub umbrela inițiativei Someș Delivery pentru a face ceva pentru ca Someșului să arate civilizat între Cluj și Florești. Atunci, la finalul lunii iulie (în data de 26.07.2019), s-a discutat mult, s-au făcut propuneri, dar nu s-a asumat nimic de niciuna dintre instituții sau oficiali care au participat la eveniment.

Detalii: Cum a rămas cu dezastrul ecologic de pe Someș. Peste trei luni se inventariază din nou „Gangele” din Cluj

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.