Închide

Apele Române au dat o amendă grasă Primăriei Florești pentru gunoiul de pe Someș

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 18, 2019 0 330

Amendă usturătoare pentru Primăria celei mai mari comune din România, unde instituția care monitorizează cursurile de apă a constatat ceea ce știe toată lumea și nu de ieri de azi, anume munți de gunoaie pe malurile Someșului.

Administrația Bazinală Someș-Tisa a amendat Primăria din Florești cu nu mai puțin de 75.000 de lei, adică peste  16.000 de euro – aproape cât o garsonieră în comună – pentru că nu a asigurat curățarea Someșului.

Amenda vine după un control în 15 iulie în care inspectorii au constatat depozite de gunoaie și de deșeuri rezultate din construcții atât pe malul drept al râului Someşul Mic, în aval de puntea pietonală din zona barajului Floreşti II, cât şi pe malul stâng al râului. Reprezentanții ABAST spun însă că problema nu e la Primăria Florești. „În ultimii ani s-au organizat numeroase acţiuni de verificare şi salubrizare, dar din păcate acestea au fost zădărnicite de lipsa de educaţie a cetăţenilor care locuiesc în zonă”, arată aceștia. Astfel, ar fi nevoie, consideră aceștia, de „o schimbare majoră în plan comportamental”. „De aceea, este nevoie de un amplu proces de informare şi conştientizare publică, prin acţiuni şi demersuri constructive care să popularizeze riscurile pe care le prezintă depozitarea deşeurilor pe malurile sau în cursurile de apă”, susține ABAST.

Amenda aplicată de Apele Române vine după ce oficiali ai instituției au declarat la începutul săptămânii că amenzile nu rezolvă problema gunoiului de pe Someș.

De la ce a pornit totul:

VIDEO Gangele din Cluj

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu