Închide

VIDEO Gangele din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 13, 2019 3 5982

Someșul navigabil. Din caiac vezi munți de gunoaie pe traseul dintre cea mai mare comună din România și Cluj-Napoca, chiar în zona de protecție a resursei de apă a orașului. E un dezastru ecologic.

Primăria Cluj, Emil Boc și managerul Gheorghe Șurubaru le aruncă praf în ochi clujenilor că au rezolvat problema gunoaielor care curg la vale pe Someș periodic cu stăvilarul montat pe bani frumușei în premieră ca să țină gunoiul la intrare în oraș.

Someș Delivery și-a instalat ediția de anul acesta chiar în locul stăvilarului cu pricina, strâns de pe râu ca să poată facilita plimbările cu barca inițiate de organizatori în acest weekend în care l-au invitat și pe Ivan Patzaichin în Cluj.

Doi clujeni s-au plimbat cu caiacul pe Someș, între Florești și Cluj-Napoca și au adus în atenția publică o realitate cruntă a orașului: munți de gunoaie tronează pe malurile Someșului, de la Florești la Cluj-Napoca poți să colectezi selectiv ce tip de materiale și obiecte îți trec prin cap pentru că malurile sunt ticsite de gunoi. Inclusiv un frigider poate fi pescuit din Someș.

Deși ediția din acest an este făcută de cei de la Someș Delivery chiar cu scopul de a atrage atenția asupra acestei probleme a poluării și a gunoiului, instalațiile sunt pune într-o zonă în care, dacă mergi, poți spune fără ezitare că malurile ticsite de gunoi sunt doar niște povești pe care le spun cei care tot critică Clujul și administrația Boc.

În realitate, fiind un eveniment și cu fonduri de la Primărie, Someș Delivery face critică cu măsură.

Un video și câteva fotografii realizate pe cursul Someșului din caiac între Floști și Cluj-Napoca, chiar în zona de protecție a resursei de apă (zona Muzeul Apei), arată că există o problemă serioasă pe care nici Boc, nici inițiativele civice nu au niciun interes să le arate sau să se implice să le rezolve. Despre primarul din Florești, nici nu merită scris. În urmă cu doi ani, Boc a declarat că a purtat discuții cu primarul din Florești, Horia Șulea pentru ca și acesta să monteze un stăvilar ca cel din Cluj-Napoca în Florești, pe parcusul Someșului.

Horia Șulea conduce cea mai mare comună din România -Florești – și are ca principală ocupație participarea la emisiuni radio și TV locale pentru a ridiculiza oamenii care îl critică și semnalează probleme din comună.

 

 

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare