Închide

Premieră la Cluj: la cea mai mare facultate de la cea mai mare universitate din țară te poți înscrie electronic

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 18, 2019 1 422

Cea mai mare facultate de la cea mai mare universitate din Cluj deschide în premieră înscrierea online la examenul de admitere, astfel că, pentru prima dată, candidații nu trebuie să se prezinte fizic cu dosarul.

Absolvenţii de liceu care doresc să studieze la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeş-Bolyai” pot realiza, în premieră, online întregul proces de înscriere începând din această sesiune de admitere. FSEGA e, în ultimii ani, în topul celor mai căutate facultăți de la UBB, iar specializarea de informatică economică e între cele mai căutate din toate cele peste 200 de programe de licență ale universității. „Prin această inovație costurile implicate de procesul de admitere se reduc semnificativ pentru candidații proveniți din afara municipiului Cluj-Napoca, aceștia nemaifiind nevoiți să facă deplasările necesare pentru prezența fizică la sediul facultății pentru înscriere”, spune decanul facultății, Răzvan Mustață.

E totuși nevoie de prezentarea documentelor în original, dar numai la confirmarea locurilor, ceea ce înseamnă că doar candidații care au fost declarați admiși și își confirmă intenția de a urma cursurile trebuie să se prezinte fizic la universitate.

În iulie 2017 FSEGA a pus la dispoziția candidaţilor, în premieră, un sistem electronic de eliberare a unor numere de ordine la sediul facultăţii cu monitorizare online, iar la admiterea din anul 2018 candidaților li s-a oferit posibilitatea de a obține numerele de ordine direct online, cu programarea unei zile și a unui anumit interval orar pentru prezentarea la sediul facultății. Aceste sisteme sunt şi ele aplicate în continuare în cadrul procesului de admitere la FSEGA. Facultatea scoate la concurs pentru admiterea din acest an un număr de 3.165 de locuri la programele universitare de licență și 1.640 de locuri la programele de master. Doar în primele zile de înscriere, ieri și azi, la faculte s-au înscris aproape 1.700 de candidați.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu