Un șantier conectat la ginerele fostului ministru Ioan Rus face stricăciuni primăriei. Cum e pedepsit
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 06, 2017 2 1641
Pe aceeași stradă din Cluj-Napoca, două șantiere au făcut valuri în luna februarie.
Cel al unui hotel de pe amplasamentul căruia s-au tăiat ilegal arbori seculari, celălalt al unui imobil de birouri care a generat pagube chiar primăriei Cluj-Napoca, după ce o parte dintr-o clădire a acesteia s-a prăbușit.
Cazul tăierilor de copaci n-a fost încă deslușit, poliția având în lucru un dosar pentru infracțiuni pe codul silvic. În celălat caz, benefiarul va reface pe cheltuiala proprie clădirea prăbușită, imobil în care funcționa casieria Seriviciului de Administrare Cimitire, situată în Cimitirul Central Hazsongard, zonă protejată.
Pe strada Avram Iancu din Cluj-Napoca, șantiere imobiliare au creat panică printre riverani care s-au plâns că acestea fie masacrează vegetația, fie duc la distrugerea clădirilor primăriei și distrugerea cimitirului central, care este monument.
Despre cazul hotelului autorizat pe Avram Iancu la nr.23-25 și cel copăceilor despre care autoritățile spun că au fost defrișați ilegal:
Poliția a deschis dosar în cazul masacrării copacilor din centrul Clujului. Este infracțiune silvică
Celălalt șantier de pe Avram Iancu nr.28 a generat prăbușirea pe o porțiune de 7 metri a zidului unei clădiri din cimitrirul central, clădire aparținând Administrației Cimitirelor din cadrul Primăriei clujene. Beneficiarul proiectului este firma Evo Center care a obținut în 13 decembrie 2016 autorizația de construire a unui imobil mixt cu 2S+P+Me+3E – comert, servicii, locuințe colective, împrejmuire și amenajări incintă la adresa Avram Iancu nr. 28, lângă intrarea în cimitirul central.
Aici detalii despre proiect și discuțiile de la primărie: Noua “responsabilitate” din zona centrală a Clujului, găsită cu prilejul unui proiect imobiliar pe strada Avram Iancu
Șantierul imobilului mixt de pe Avram Iancu nr. 28 a început în ianuarie, iar în februarie, lucrările de demolare efectuate, concomitent cu săpăturile pentru noua construcție au dus la prăbușirea unei părți a clădirii casieriei primăriei din cimitirul central.
Ca o măsură dispusă la fața locului a fost mutarea serivicului primăriei de încasare a taxelor pentru înmormântări sau locuri de veci într-un container adus de Regia Autonomă a Domeniului Public în zonă. Și s-a pus în siguranță clădirea, șantierul fiind sistat.
Potrivit primăriei, din verificările efectuate de polițiștii locali beneficiarul a respectat proiectul vizat spre neschimbare lucrările fiind în faza de săpătură în vederea realizării fundațiilor. Așa că, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnice care să stabilească cauza prăbușirii și cine se face vinovat.
Expertiza, conform administrației locale, a arătat că solul nu a mai ținut fundația clădirii care aparținea primăriei. Așa că, municipalitatea a dispus beneficiarului – firma Evo Center – să refacă pe cheltuială proprie clădirea avariată. „Nu s-au aplicat sancțiuni de altă natură. Beneficiarul proiectului imobiliar va reface pe propria cheltuială clădirea casieriei din cimitirul central. Deja acesta este în curs de obținerea a avizelor și autorizațiilor pentru a realiza lucrările”, a spus purtătorul de cuvânt al primăriei.
Evo Center se leagă de numele lui Vasile Pușcaș, ginerelui fostului ministrul Ioan Rus (de Interne în Guvernul Năstase și ministru al Transporturilor în Guvernul Ponta). Pușcaș deține firmele Florisal și Drusal care salubrizează, în baza unor contracte cu municipalitățile, orașele Baia Mare sau Satu Mare. În Cluj-Napoca, Pușcaș a dezvoltat mai multe ansambluri rezidențiale (două finalizate și al treilea, de mari dimensiuni, urmează să fie inaugurat).
Despre Pușcaș, proiectanții care s-au ocupat de autorizarea proiectului de pe Avram Iancu nr. 28, dar și primăria au confirmat că dezvoltă un alt proiect în oglindă, la intrarea în cimitirul central – vestitul și doritul parking privat de peste 200 de locuri de parcare pe care primarul Emil Boc l-a anunțat încă de anul trecut ca o investiție foarte bună pentru oraș.
Am urmarit unde mai apare stirea findca in ziua cind sa intimplat a aparut ca stire dar dupa putin timp a disparut cu tot cu cele sapte fotografii si s a lasat tacerea,deci din cauza lucrarilor se prabuseste un perete din aria protejata si singura masura este refacerea stricaciuni ,pai Domnilor din primarie pe amarasteanu il amendati cu 5000 de lei ptr.presupusul pericol la cladirile neingrijite ii mariti de 5 ori impozitul si magareata asta o maturati sub pres,pina cind va mai rabda pamintul ptr.discriminarile si abuzurile facute ? RUSINE !!!
Asta da pedeapsa pentru darimarea unei parti dintr o cladire intro ZONA PROTEJATA ca sa nu mai vorbim de incercarea de a se ascunde aceasta stire, in mai putin de o ora stirea a disparut impreuna cu cele 7 fotografii care aratau dezastrul de la fata locului si ori cit am incercat sa o regasesc in presa clujeana nu am reusit,asta denota inca o data daca mai era nevoie egalitatea cetateanului in raport cu PRIMARIA si POLITIA LOCALA, exemplu: ptr.presupuse riscuri de accidente din cauza cladirilor neingrijite din centru s au dat amenzi de 5000 lei + majorarea impozitului cu 500 % ,refacerea acelui perete,cladiri nu reprezinta o SANCTIUNE ,deci singura concluzie pe care o poate trage cetateanul este ca Primaria pentru UNII ESTE MUMA pentru toti restul CIUMA ,ma mir ca i mai rabda pamintul ,RUSINE !!!