Închide

Veste mare primită de fanii lui U Cluj. Echipa își schimbă denumirea

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 06, 2017 0 3208

Universitatea Cluj evolua de la începutul sezonului cu denumirea „Asociația Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru al Studenților Clujeni”, dar situația e pe cale să se schimbe.

Deținătoare exclusivă a brandului, noua structură înființată prin proiectul comunitar propus de primărie și Universitățile clujene, nu avea drept de folosință al numelui pentru că mai existau două asociații cu nume asemănător, desființate, dar neradiate din Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor, potrivit lui Radu Constantea, consilierul local președinte al clubului.

În perioada următoare, mai spune el, echipa care activează în liga a patra își va prelua oficial și denumirea FC Universitatea Cluj. Anunțul a fost făcut pe pagina acestuia de facebook.

„U” face încă un pas extrem de important spre normalitatea pe care ne-o dorim cu toții! În vara lui 2016, când am început reconstrucția, ne-am aflat în imposibilitatea de a folosi, în actele clubului, denumirea „FC Universitatea Cluj”, asta deși avem drepturi exclusive asupra brandului. Motivul: două asociații cu nume asemănător, desființate, dar neradiate din Registrul Național al Asociațiilor și Fundațiilor.
Acest lucru este pe cale să se schimbe. În urma demersurilor pe care le-am întreprins, mai întâi la Tribunalul Cluj, apoi la Ministerul Justiției, am obținut dovada că denumirea „Fotbal Club Universitatea Cluj” a devenit disponibilă și este rezervată de clubul nostru. Vom începe imediat demersurile, astfel încât denumirea să se regăsească și în numele oficial al clubului pe care îl iubim cu toții. E adevărat că dragostea pentru ALB și NEGRU nu a stat și nu va sta niciodată într-o foaie de hârtie, însă, dintr-un anumit punct de vedere, acest pas reprezintă o reparație morală, dar și îndeplinirea unei promisiuni pe care am făcut-o în fața suporterilor”, a fost mesajul acestuia.

Constantea

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare