Închide

Tranzacția în care a fost vândut hotelul Melody din centrul orașului Cluj-Napoca e cea mai scumpă tranzacție imobiliară realizată anul trecut în oraș

Economie by Actual de Cluj - aug. 05, 2021 0 653

Tranzacția în care a fost vândut hotelul Melody din centrul orașului Cluj-Napoca e cea mai scumpă tranzacție imobiliară realizată anul trecut în oraș, care la rândul său e cea mai scumpă piață imobiliară din țară.

Singurul raport care analizează tranzacțiile imobiliare din punctul de vedere al contractelor de vânzare-cumpărare și nu al prețurilor cerute de către proprietari, realizat de agenția de consultanță Veridio și publicat în urmă cu puține momente, arată că anul trecut în cea mai scumpă piață imobiliară din țară cea mai valoroasă tranzacție a fost realizată de către o persoană juridică și include o clădire de tip comercial în valoare de peste 5,7 milioane de euro amplasată în zona Pieței Unirii. Raportul nu dă publicității și care este această clădire, dar anul trecut clădirea fostului hotel Melody a fost vândută către fundația Sapientia pentru aproximativ 5,7 milioane de euro. Menționăm că tot anul trecut, tot în piața Unirii și tot la aproximativ aceeași valoare a fost cedată o creanță pentru hotelul Continental, pentru peste 5,5 milioane de euro.

Ghidul Tranzacțiilor Imobiliare din Cluj-Napoca, proiect unic în România, este realizat anual de Veridio cu sprijinul Direcției de Impozite și Taxe Locale a Primăriei din Cluj-Napoca. La baza studiului stau informațiile oficiale din contractele de vânzare-cumpărare înregistrate la Primărie. Ghidul oferă date privind volumul și valoarea totală a proprietăților tranzacționate, repartizarea acestora pe tipuri de proprietăți – apartamente, case, terenuri, altele-, prețurile medii pe metru pătrat repartizate pe cartiere și pe întregul municipiu, și multe alte cifre relevante.

 

Citește și:

S-a vândut unul dintre cele mai vechi hoteluri ale Clujului, l-a cumpărat Fundația Sapientia. Vezi ce planuri are

Cu cât s-a vândut clădirea hotelului Melody, unul dintre cele mai vechi din Cluj, către fundația Sapientia

Nici un comentariu

Scrie un comentariu