Închide

Cu cât s-a vândut clădirea hotelului Melody, unul dintre cele mai vechi din Cluj, către fundația Sapientia

EconomieTop News by Mihai Prodan - aug. 28, 2020 0 3323

Clădirea hotelului Melody din centrul orașului Cluj-Napoca, unul dintre cele mai vechi hoteluri ale orașului, a fost vândută pe câteva milioane de euro, arată documentele consultate de actualdecluj.ro.

E vorba de aproape șase milioane de euro.

Informația apare în notificarea de exercitare a dreptului de preemțiune către Primăria Cluj-Napoca, de către proprietarii hotelului, trimisă municipalității încă de la începutul acestui an, după ce aceștia încheiaseră un contract de promisiune de vânzare-cumpărare cu fundația Sapientia, cea care în final a și achiziționat imobilul, după ce Primăria a declinat dreptul de achiziție.

În documentul respectiv suma de achiziție este de 5.697.000 de euro, sumă la care a fost ulterior tranzacționată clădirea, informație confirmată pentru actualdecluj.ro de reprezentantul fundației Sapientia, Farkas Emőd.

Informarea privind exercitarea dreptului de preemțiune înaintată încă din 20 ianuarie Primăriei Cluj-Napoca arată că între proprietari și actualul cumpărător a fost încheiat în 12 septembrie anul trecut un contract-promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare cu fundația Sapientia, pentru valoarea de 5.697.000 de euro.  La data comunicării intenției de vânzare, Melody Central SRL se afla în procedura de dizolvare a societății în vederea radierii. Ca efect al dizolvării, întabularea dreptului de proprietate urma să se facă în favoarea asociaților societății, respectiv  Bianca-Sorana Mărincaș și Mihaela-Laura Trif.

Imobilul e considerat monument istoric, cu codul CJ-II-a-B-07246. Ministerul Culturii prin Direcţia Judeţeană pentru Cultură Cluj nu a exercitat nici el dreptul de preemţiune, transferând acest drept către autorităţile publice locale, conform unei adrese din 7 ianuarie 2020.

Imobilul are patru nivele – un demisol, parter și două etaje, cu 13 și respectiv 14 camere pentru cazare.

Citește și:

S-a vândut unul dintre cele mai vechi hoteluri ale Clujului, l-a cumpărat Fundația Sapientia. Vezi ce planuri are

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.