Închide

S-a vândut unul dintre cele mai vechi hoteluri ale Clujului, l-a cumpărat Fundația Sapientia. Vezi ce planuri are

EconomieTop News by Mihai Prodan - aug. 24, 2020 4 2446

Unul dintre cele mai vechi hoteluri din Cluj-Napoca, ce funcționa de un secol, a fost vândut – e vorba de hotelul Melody din buricul Clujului, unul dintre cele doar două care funcționa aici de mai bine de un secol.

Clădirea a fost achiziționată de Fundația Sapientia, a universității cu același nume, finanțată de guvernul ungar. Aici ar urma să fie organizate cursuri de dans, din toamnă. Emőd Farkas reprezintă fundația Sapientia ca șef birou și spune pentru actualdecluj.ro că achiziția a fost semnată în 23 iulie, în urmă cu o lună, iar prețul este unul confidențial. Ce planuri are fundația cu clădirea hotelului? Emőd Farkas:

 

Clădirea funcționează ca hotel, cu întreruperi, din secolul XIX. Hotelul este cotat la trei stele și funcționează din aceeași perioadă cu hotelul Continental, acum închis, și Transilvania de pe strada Regele Ferdinand.

Istoricul clujean Vladimir Bogosavlievici despre istoria acestui hotel vechi al Clujului:

4 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare