Închide

Mare PNȚCD-ist în vremuri nu demult apuse, la mila foștilor PDL-iști pe care-i hulea. Îi face reclamă lui Tișe, după ce acesta l-a pus șefuleț la fabrica falimentară Clujană

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - aug. 23, 2020 1 902

Călin Oancea era unul dintre marii contestatari ai liderilor PDL Cluj, din postura sa de membru și chiar fost președinte al PNȚCD Cluj.  În 2009, când Emil Boc i-a lăsat tronul său din Primăria Cluj omului său de încredere, Sorin Apostu, reprezentantul PNȚCD Călin Oancea intra cu mult avânt în competiția electorală, considerând că e firesc ca marele partid istoric să fie bine reprezentat în municipiul Cluj Napoca și să aibă candidat la Primărie.

Actualii lideri politici clujeni își amintesc foarte bine despre cât de aprig în discurs era Călin Oancea, atacându-i mereu pe Sorin Apostu, pe Alin Tișe și pe liderul lor suprem de la vremea respectivă, președintele Româniai, Traian Băsescu.

Numai că trecerea timpului l-a îmblânzit din cale afară pe marele „țărănist” și „regalist” Călin Oancea, mai ales după acesta s-a ales pe nepusă masă cu funcția de director al făbricuței de stat „Clujana” (ce a mai rămas din ea), societate controlată de Consiliul Județean Cluj.

Societatea Clujana moare dar nu se predă, atâta timp cât pe socoteala ei se mai pot mulge niște resurse pentru clientela politică a liderilor Clujului

Presa locală a relatat recent despre cum Călin Oancea a fost uns șef al fabricii Clujana, de către președintele Consiliului Județean, Alin Tișe. Făbricuța plină de datorii, care nici după vânzarea activelor n-a fost redresată, rămâne, așadar, în continuare, o unealtă politică la îndemâna celor care dețin controlul Consiliului Județean. Nimeni n-a știut, nicăieri nu s-a anunțat organizarea vreunui concurs pentru post, Călin Oancea fiind numit totuși director pe criterii numai de Alin Tișe cunoscute.

Și ca Oancea să-și arate pe deplin recunoștința, a început să presteze electoral pentru președintele Alin Tișe, pe Facebook și pe unde se mai nimerește.

Servilismul, obediența de care dă dovadă Oancea suprinde mai cu seamă că el nu se declară membru PNL. Așadar, el n-are atribuții de partid, iar directorilor din companii de stat chiar li se impune să fie apolitici. Râvna cu care Călin Oancea se străduie să-i satisfacă orgoliul lui Tișe – doar pentru că l-a cadorisit cu un post de director – este vizibilă din avion. Omul și-a umplut pagina de facebook cu postările în care Tișe și adiministrația sa își aduc singuri osanale. Mai mult, inclusiv poza de profil de pe facebook, unde apare cu soția și cu fiicele sale, și-a înrămat-o cu sologanul de campanie a lui Tișe (foto jos).

Sursa Foto: Facebook

Sursa Foto: Facebook/Călin Oancea

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.