Închide

Tranzacția Banca Transilvania -Volksbank, episod nou: Consiliul Concurenței a autorizat preluarea

EconomieTop News by Kristina Reştea - mart. 17, 2015 0 408

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Volksbank România de către Banca Transilvania, a anunțat azi instituția. Conducerea băncii clujene, acum a treia din sistem, atacă, prin această achiziție, poziția a doua din topul național, conform planului anunțat încă de la finalul anului trecut: având în vedere cotele de piaţă ale celor două bănci, Banca Transilvania îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România, declarase președintele BT imediat după anunțarea oficială a achiziției.

Amintim, Banca Transilvania a semnat la finalul anului trecut angajamentul pentru achiziţionarea integrală a acţiunilor Volksbank România de la Österreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG şi WGZ BANK AG.

Vezi aici detalii despre tranzacție

TRANZACŢIA FINALULUI DE AN: Horia Ciorcilă despre achiziţia VOLKSBANK: „BT îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România”

„Consiliul Concurenţei a autorizat concentrarea economică ce constă în dobândirea controlului asupra Volksbank România S.A. şi Volksbank Services România S.A. de Banca Transilvania S.A. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante”, anunță reprezentanții Consiliului Concurenței. Anterior instituția a emis o decizie de derogare de la prevederile Legii Concurenţei, astfel încât operaţiunea de concentrare economică să poată fi pusă în aplicare înainte de autorizarea acesteia. „În fundamentarea acestei decizii s-a ţinut cont de situaţia dificilă în care se află o mare parte a clienţilor Volksbank România S.A. care au contractat credite in CHF. Banca Transilvania S.A. şi Volksbank România S.A. activează pe piaţa serviciilor financiar-bancare. Volksbank Services România S.A prestează servicii de administrare și vânzare a proprietăților dobândite de Volksbank România S.A. din executări silite”, se mai precizează în comunicatul publicat de Consiliul Concurenței.

Integrarea Volksbank în Banca Transilvania va fi asistată de firma de consultanță A. T. Kearney, a anunțat BT, luna trecută. “E cel mai important și ambițios proiect din 2015 al Băncii Transilvania”, spunea directorul băncii, Omer Tetik. “Pentru reușita acestuia au fost formate deja echipe mixte, cu responsabilități în domenii cheie, cu persoane din BT, Volksbank România și consultanți cu experiență inclusiv internațională, de la A. T. Kearney”, a completat Tetik.

Banca Transilvania, a treia instituție din sistem după activele deținute, a înregistrat anul trecut un profit brut de 521,28 milioane lei, în creştere cu 17,6% faţă de anul 2013, arată rezultatele financiare publicate de companie.

Vezi aici rezultatele financiare ale BT în 2014:

Ce profit a realizat anul trecut Banca Transilvania, grupul clujean care în 2015 mai „înghite” o bancă

 • author photo two

  Kristina Reştea

  Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare