Închide

TRANZACŢIA FINALULUI DE AN: Horia Ciorcilă despre achiziţia VOLKSBANK: "BT îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România"

EconomieTop News by Kristina Reştea - dec. 10, 2014 1 576

 

Banca Transilvania a anunţat astăzi semnarea unui angajament ferm pentru achiziţionarea integrală a acţiunilor Volksbank România de la Österreichische Volksbanken AG, Groupe BPCE, DZ BANK AG şi WGZ BANK AG. BT şi Volksbank România vor funcţiona ca entităţi bancare distincte în următoarele luni, până la finalizarea formalităţilor legale şi obţiner ea tuturor aprobărilor aferente. După închiderea tranzacţiei va începe integrarea Volksbank România în structura BT.

„Achiziţionarea Volksbank România este parte a strategiei de creştere şi consolidare a BT şi reafirmă angajamentul băncii de a fi atât un jucător activ, cât şi susţinător al economiei româneşti. După integrare, având în vedere cotele de piaţă ale celor două bănci, Banca Transilvania îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România. BT este bine capitalizată, are lichiditate mare, o cotă de piaţă în creştere şi rezultate financiare pozitive”, a declarat, într-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania. Subsidiara din România a băncii preluate de grupul clujean a fost puternic afectată de criză şi a raportat pierderi de sute de milioane de euro în ultimii ani.

Conducerea BT explică motivele oficiale şi ţintele achiziţiei:

„Banca Transilvania şi Volksbank România sunt bănci universale şi au în comun modelul de business, categoriile de clienţi cărora li se adresează şi piaţa autohtonă. Ca rezultat al tranzacţiei, BT îşi propunearmonizarea punctelor forte ale celor două bănci, pentru eficientizarea activităţii, costuri mai mici pentru clienţi, reţea mai mare de sedii şiproduse noi. În prezent, Banca Transilvania este cea mai mare instituţie bancară cu capital privat majoritar românesc şi se află pe poziţia a treia în topul băncilor din România, cu o cotă de piaţă în funcţie de active de 9,7%, în creştere”.

Vezi AICI comunicatul integral transmis de BT către bursă.

Consultanţii Băncii Transilvania pentru această tranzacţie au fost: pentru Legal –Casa de avocatură Peli Filip, Financiar –KPMG România, Investment Banking –VCP ViennaCapital Partners. Volksbank a avut ca şi consultanţi: Legal -Schoenherr şi Asociaţii, respectiv Investment Banking –Rothschild.

Sursa Foto: Bancherul.ro

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.