Închide

TRANZACŢIA FINALULUI DE AN. E oficial: Banca Transilvania cumpără Volksbank

EconomieTop News by Kristina Reştea - dec. 10, 2014 1 926

 

“Consiliul de Administraţie al Băncii Transilvania a aprobat în data de 9 decembrie perfectarea tranzacţiei pentru achiziţionarea întregului pachet de acţiuni deţinut în cadrul Volksbank România S.A., semnarea contractului urmând a avea loc în data de 10 decembrie”, au fost oficial anunţaţi acţionarii băncii clujene printr-un comunicat transmis în urmă cu puţine minute Bursei de Valori Bucureşti.

Vezi AICI raportul BT.

Conducerea grupului Banca Transilvania, a treia bancă din sistem în funcție de active, a anunţat în urmă cu două săptămâni, tot prin BVB, că negociază preluarea integrală a Volksbank România.

BT a înregistrat în primele nouă luni ale anului cifre peste estimări: potrivit datelor raportate, veniturile operaționale ale băncii au crescut la 1.45 miliarde lei, cu 26% mai mari față de cele de anul trecut (1,148 miliarde). Conducearea băncii spune că rezultatele vin după eficientizarea activităților, în special controlul costurilor. La sfârșitul lunii septembrie activele Băncii Transilvania cumulau 34 miliarde de lei, iar totalul resurselor atrase de la clienți era mai mare cu 6% față de întreg anul 2013. Toate cifrele atinse erau, la 9 luni, peste cele bugetate pentru sfârșitul lunii septembrie, conform reprezentanților BT.

Volksbank este deţinută în proporţie de 51% de grupul austriac cu acelaşi nume. Alături de Volksbank AG, DZ Bank împreună cu WGZ Bank și Banque Populaire Caisse d’Epargne sunt principalii acționari ai Volksbank Romania prin intermediul unui vehicul special creat, VBI Beteiligungs GmbH. Subsidiara din România a băncii preluate de grupul clujean a fost puternic afectată de criză şi a raportat pierderi de sute de milioane de euro în ultimii ani.

Citeşte şi

 

TRANZACŢIA FINALULUI DE AN: Horia Ciorcilă despre achiziţia VOLKSBANK: “BT îşi va continua planul de a ajunge pe locul 2 în topul băncilor din România”

 

BT în cifre

  • Banca Transilvania este a treia banca din sistemul bancar românesc, în funcţie de active,
  • Activitatea băncii este organizată pe 3 linii principale de business – IMM, Corporate şi Retail – respectiv pe 3 abordări sectoriale – Agricultură, Domeniul medical şi Fonduri europene
  • Acţionar semnificativ: Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (15%)
  • În jur de 550 de sedii în ţară
  • Din ianuarie 2014, BT este prezentă şi în Italia (Roma)
  • Peste 6.000 de angajati
  • 1,88 milioane de clienţi
  • Peste 2 milioane de carduri in portofoliu

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.