Închide

Fostul subprefect Iuoraş, arestat alături de Horia Georgescu în dosarul despăgubirilor

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mart. 18, 2015 1 667

Fostului subprefect Mihnea Iuoraș a fost arestat pentru 30 de zile pentru fapte săvâșite în perioada în care a fost vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietății (ANRP). Este vorba despre dosarul în care a fost arestat şi fostul şef (demisionar) al Agenţiei Naţionale de Integritate, Horia Georgescu, acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor din cadrul ANRP a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro,

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat propunerea de arestare a procurorilor DNA pentru Horia Georgescu şi alţi trei foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), precum şi pentru patru experţi evaluatori.

Astfel, instanţa a decis arestarea lui Georgescu, precum şi a lui Mihnea-Remus Iuoraş, Ingrid Popa-Mocanu şi Constantin-Cătălin Canangiu, alături de experţii evaluatori – Gheorghe Vişoiu şi Alexandru-Florin Hanu, potrivit Mediafax. În ceea ce îi priveşte pe experţii evaluatori Neculai Nistor şi Dorin-Cornel Drulă, instanţa a dispus ca aceştia să fie cercetaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Decizia poate fi contestată la aceeaşi instanţă, nefiind definitivă, dar va fi aplicată de îndată. Toţi cei şapte foşti membri ai comisiei din ANRP, precum şi experţii evaluatori sunt acuzaţi de abuz în serviciu.

Citeşte şi

 

Oficial. Iuoraș reținut de procurori. Cine mai cade cu el

 

Un comentariu

Scrie un comentariu