Închide

4 străini care locuiau ilegal în Cluj, depistați de polițiști. Unul e student, celălalt e căsătorit, doi trebuie să părăsească țara

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 18, 2015 0 256

Nu mai puțin de patru cetăţeni străini au fost depistați de polițiști în timp ce locuiau ilegal în Cluj, într-o singură zi, luni.

Polițiștii de la Imigrări au depistat luni patru cetățeni străini – din Tunisia, Republica Moldova, Israel și Albania, tineri cu vârsta între 19 și 31 de ani, al căror drept de ședere în țară expirase, dar la expirare nu părăsiseră teritoriul țării și nici nu făcuseră demersuri pentru a-și prelungi dreptul de ședere.

Cei patru au fost amendați cu o sumă totală de 3.200 de lei. Doi dintre ei au fost îndrumaţi să depună documentaţia pentru reglementarea dreptului de şedere în România, întrucât unul este înscris ca student la o universitate din Cluj-Napoca şi urmează cursurile acesteia iar celălalt este căsătorit cu un cetăţean român.

Pentru ceilalţi doi, poliţiştii au emis decizii de returnare, prin care sunt obligaţi să părăsească România în cel mult 15 zile, urmând ca, la ieşirea din ţară, într-un caz să fie instituită şi măsura nepermiterii intrării în România pe o perioadă de șase luni.

„Atragem atenţia cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României. Contăm pe respectul acestora faţă de legislaţia în domeniul imigraţiei”, transmit polițiștii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare