Închide

Primarul din Florești asmute Poliția Locală în cea mai mare comună din țară. Ce vrea să facă cu animalele fără stăpân

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 18, 2015 0 313

Toți polițiștii locali din Florești au fost trimiși ieri în teren, într-o amplă acțiune de control, după ce primarul Horea Șulea spune că a constatat „grave și constante abateri de la normele elementare de conviețuire socială ale unor locuitori”.

Polițiștii locali au puricat aspecte legate de mediu – curățenie, contracte de salubrizare, norme de igienă-, disciplină în construcții, ordine și pază, dar și activitatea firmelor din cea mai mare comună din țară.

„La capitolul Mediu s-au aplicat 4 amenzi în valoare totală de 5.000 lei”, spune Șulea. „Se mai puteau aplica încă alte 3 sanțiuni, dar una din problemele întâmpinate de agenții Poliției Locale a fost lipsa datelor de contact ale reprezentanților legali a Asociațiilor de Proprietari”.

Totodată au fost identificați șapte proprietari de terenuri, care au primit somații ca să facă curățenie pe terenuri.

În ce privește paza și ordinea, polițiștii au aplicat șapte amenzi, în valoare totală de 1.500 lei. Pe linie de Disciplina în construcții s-au aplicat amenzi mai ales pentru accesul utilajelor din șantiere, pe domeniul public, străzi, cu noroi pe calea de rulare a utilajelor. „S-au constat însă și șantiere care aveau angajate chiar firme cu oameni specializați pentru curățirea roților utilajelor înainte de a intra pe domeniul public”, spune primarul, care adaugă că astfel de acțiuni vor continua și pe viitor. „De asemenea, se vor realiza condițiile necesare pentru păstrarea timp de 48 de ore a animalelor fără stăpân ridicate de pe domeniul public și apoi scoaterea acestora la licitație”, explică el.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags