Închide

Top cu restaurante şi bistrouri din Cluj – clasamentul de popularitate

EconomieTop News by Kristina Reştea - nov. 18, 2016 0 4581

Marty, Jaxx şi Bistro Sorriso, Camino şi Euphoria Biergarten ar fi locurile în care se găseşte cea mai bună mâncare din Cluj. Sau cel puţin asta reiese dintr-un top publicat de Inside Cluj (proiect lansat de comunitatea I Love Cluj, pe model de “tripadvisor”). Clasamentul s-a realizat după un vot deschis publicului – procesul s-a încheiat cu 4000 de voturi. Este vorba de un clasament de popularitare, admit iniţiatorii topului, cu o singură întrebare lansată pentru răspunsurile în voturi: „În ce loc găsim cea mai bună mâncare din Cluj?”. Nu este vorba aşadar de un clasament care să impună şi alte criterii, cum ar fi unele privind calitatea serviciilor sau ambianţa, după cum precizează şi reprezentanţii Inside Cluj.  Se regăsesc în top restaurante sofisticate, dar şi localuri tip fast food. Numele restaurantelor au fost propuse de public – în completarea listei propuse de iniţiatorii proiectului.

Clasamentul precedent lansat de portal a vizat cele mai populare locuri de cafea din oraş, iar rezultatele pot fi găsite şi aici:

Topul cafenelelor. Care sunt cele mai populare locuri din oraş pentru băut cafeaua

„După succesul înregistrat de topul cafenelelor din Cluj, ne-am hotărât să continuăm şi să facem impreuna un top care sa pună accentul pe mâncarea din restaurante şi bistrouri, nu neaparat pe felul în care arata locul sau sunt serviciile. Indiferent de voturile exprimate, credem că e important să susţinem ca şi comunitate această industrie, pentru că ne fac viaţa şi oraşul mai frumos. Antreprenorii locali cresc Clujul”, spun cei din echipa I Love Cluj / Inside Cluj. Este vorba de o piaţă dinamică în Cluj, în care apar şi oferte noi.

Conduc topul întocmit cu cele 4000 de voturi: Marty (cu mai multe locaţii în Cluj, inclusiv în mall-uri) – cu 256 de voturi, Jaxx American Restaurant – 197 voturi, Bistro Sorriso – 146 voturi, Camino – 143 voturi, Euphoria Biergarten – 132 voturi. În cealaltă jumătate de Top 10 se regăsesc Baracca, Engels Bistro, Big Belly. Livada şi Via.

„Ca orice top, este subiectiv şi lasă loc de interpretări deoarece este bazat pe popularitate, însă considerăm că cea mai importantă este părerea clienţilor şi ne bucurăm că sunt multe locuri de care clujenii au devenit foarte ataşaţi. Calitatea vieţii si a serviciilor locale este puternic influenţată de prezenţa restaurantelor şi a bistrourilor, iar noi nu putem decât să îi felicităm pe toţi cei care investesc şi cresc acest sector”, spun reprezentanţii Inside Cluj.

top-cu-restaurante

Topul integral poate fi consultat AICI

Urmează şi alte „investigaţii” în piaţă, cu voturi de la consumatori. „Vrem să continuăm şi să facemmai multe astfel de topuri – pe delivery, burgeri, de exemplu. Intram mai în detaliu pe acest segment”, spune Andrei Mutu, managerul proiectului I Love Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.