Închide

Topul cafenelelor. Care sunt cele mai populare locuri din oraş pentru băut cafeaua

EconomieTop News by Kristina Reştea - oct. 24, 2016 0 3144

Apar unele, dispar altele, sunt locuri vesele şi populare, colorate şi luminoase sau mai puţin căutate, amplasate pe cele mai vizibile artere din centru sau pe străduţe lăturalnice, au supravieţuit bătăliei cu mall-urile şi mai ţin oamenii prin centrul oraşului. E vorba de cafenelele care atrag public la o poveste sau o infuzie de energie şi care construiesc una dintre nişele de piaţă care ţin vii spaţiile comerciale din „inima” oraşului. Comunitatea online I Love Cluj a lansat un top pentru a identifica cele mai populare locuri, iar rezultatele tocmai s-au afişat.

Unde găsim cea mai bună cafea în Cluj? Aceasta a fost intrebarea lansată de Inside Cluj (un fel de „tripadvisor” creat de cei de la I Love Cluj). Topul care urmăreşte preferinţele clujenilor în materie de cafenele s-a lansat în 5 octombrie, iar votul s-a încheiat două săptămâni mai târziu. Cu 4.000 de persoane care au răspuns, clasamentul e condus de Olivo, Victor (din zona studenţească) şi Meron. Clasamentul se găseşte AICI.

Sursa foto: Inside Cluj

Sursa foto: Inside Cluj

Vitor. Sursa foto: Inside Cluj

Vitor. Sursa foto: Inside Cluj

Meron. Sursa foto: Inside Cluj

Meron. Sursa foto: Inside Cluj

„Ca orice top, este subiectiv si lasa loc de interpretari deoarece este bazat pe popularitate, însă considerăm că până la urmă cel mai important lucru este părerea clienţilor. Şi sunt aproape 4000 de oameni care au răspuns. Nu ştim dacă este mult sau puţin, însă ne oferă o privire de ansamblu a cafenelelor din Cluj şi mai important decât acest top este faptul că piaţa cafelei de specialitate începe să crească la noi. Calitatea vieţii şi a serviciilor locale este puternic influenţată de prezenţa cafenelelor şi nu putem decât să îi felicităm pe toţi cei care investesc şi cresc acest sector în Cluj, lucru ce nu este deloc uşor”, explică echipa din spatele demersului.

„Am făcut topul cu scopul de a vedea ce cafenele sunt îndrăgite în Cluj şi fiindcă, din câte ştim, nu s-a mai realizat un astfel de clasament. Am folosit noţiunea de top ca să îi atragem pe oameni să voteze dar ţinta este de a promova acest segment, care în ultimul timp a început să crească tot mai mult”, explică Andrei Mutu, din echipa I love Cluj. „Au fost aproape 4000 de persoane care au răspuns. Am vrut să ajungem la 5000, dar nu am mai făcut o promovare foarte puternică, poate la anul. Surpriza a fost că am descoperit cafenele pe care nu le ştiam. Lista a fost deschisă şi publicul a putut să vină cu propuneri”, completează Andrei.

Aşadar, conform votului publicului, cel mai popular loc de cafea din Cluj s-a dovedit a fi de această dată Olivo (cu restaurant-cafenea pe Bulevardul Eroilor, unde se găseşte şi o gheretă de luat cafea to go). Pe locul doi în clasament s-a plasat Victor. Fresh to go, un loc cu sandviciuri şi cafea în zona studenţească, pe strada Victor Babeş. O apariţie relativ nouă în peisajul local se află pe locul 3: Meron, cafeneaua de strada Napoca, în imediata vecinătate a fostului Conti.Tot în Top 10: Captain Bean (cafea „to go” vândută de pe bicicletă, de găsti lângă magazinul Central), Kafea.Cofee to go, Pepe Cafe (pe strada Vasile Goldiş, serveşte cafea şi mic dejun), Let’s Coffee (de pe strada Regele Ferdinand, „un loc micuţ şi cald unde se prepară cafea de calitate adusă din diferite colţuri ale lumii” – se recomandă proprietarii). Completează lista Sisters-ul de pe strada Universităţii, Starbucks-ul din mall (parter de Iulius Mall) şi Roots, amplasat tot pe Bulevardul Eroilor.

 

grafic

Vezi şi:

Eşti turist sau localnic? Pune o notă în “catalog” pentru locurile Clujului

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare