Închide

Teren pregătit pentru o nouă clădire de afaceri. La „Someșul”

EconomieTop News by Kristina Reştea - iul. 31, 2015 2 945

Cu încă 10% din spații de completat cu chiriași în faza 1 și în plin șantier pentru „fața” clădirii din faza 2, dezvoltatorii celui mai mare centru de afaceri din oraș au anunțat planul pentru ultima etapă de proiect. Lucrările încep în prima parte a anului viitor.

Prima etapă din The Office a lansat pe piață o suprafață de 19.000 mp (din mai 2014), iar faza II, acum în șantier, va aduce o suprafață similară. La final de lucrări, proiectul dezvoltat în parteneriat de fondul sud-african de investiții NEPI și Ovidiu Șandor va avea 54.000 mp. Pentru care încă se caută locatari. „În primăvară ne propunem să demarăm faza 3. Faza doi va fi inaugurată în decembrie. Gradul actual de ocupare pentru faza 1 este de 90%, iar pentru etapa II avem contracte semnate – o parte sunt chiriași noi, o parte sunt companii deja prezente care se extind. Avem 30% închiriat, iar în discuții avansate sunt spații care ar duce suprafața închiriată la peste 60% ”, au transmis reprezentanții dezvoltatorilor.

În prima dintre clădirile din complexul The Office, inaugurată în mai 2014, s-au instalat corporatiștii, dar a mai rămas o parte din suprafață neocupată. Între timp, în vreme ce companiile din imobilul dinspre Bulevardul 21 Decembrie își desfășoară activitatea, constructorii lucrează la a doua clădire a complexului. A fost finalizată structura de rezistență, iar acum e în curs de finalizare fațada. „Au început și lucrările de instalații și amenajări interioare”, au completat reprezentanții dezvoltatorilor.

Citește și:

Cu ursul pe rever şi grafic roşu/verde: care sunt cifrele din spatele planurilor de viitor ale celui mai mare proprietar de birouri din Cluj

Pe fosta platformă a fabricii Libertatea din zona gării, a doua etapă din centrul de birouri și servicii Liberty Technology Park e recent finalizată de constructori și a primit primii ocupanți. Alături de noile clădiri din cadrul centrelor The Office (NEPI-Ovidiu Șandor) și Cluj Business Center (Felinvest), Liberty e unul dintre cele mai mari proiecte care schimbă oferta din piața locală de birouri în 2015. Ținta dezvoltatorilor de la Fribourg pentru final de an este de 50% grad de ocupare, cu rezidenții mutați în imobil. Soarta șantierului pentu faza III a proiectului e la mâna pieței locale de birouri.

Vezi și:

Platforma fostei fabrici de mobilă de lângă gară, în etapa IT: s-au mutat primii chiriași în clădirea nouă

De asemenea, pe platforma fostei fabrici Feleacul se lucrează la cea de-a doua clădire din Cluj Business Center, dezvoltat de Felinvest. Vara trecută, dezvoltatorii de la Felinvest au reluat șantierul pentru faza a doua din proiectul Cluj Business Center, adică încă aproximativ 8.600 mp de birouri pe fosta platformă a fabricii de dulciuri Feleacul, care urmează să fie dați în folosință.

 

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare