Închide

Se extinde codul galben de caniculă și la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 10, 2017 0 301

Meteorologii au anunțat că valul de căldură se va intensifica începând de astăzi, și că acesta va cuprinde cea mai mare parte a țării, inclusiv județul Cluj. În zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele de temperatură și umezeală (ITU) va putea depăși pragul de 80 de unități. Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24-25 de grade.

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi foarte ridicat. Maximele termice se vor situa în general între 35-37 de grade. Sunt sub Cod galben județele Cluj,  Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Hunedoara, Alba, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Teleorman și Olt.

Sub Cod portocaliu se află județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor. Aici disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 și 39 de grade.

Administrația Națională de Meteorolgie a precizat că valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii. În zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu