Închide

Clujul îmbrăcat în flori. Premii pentru cele mai frumoase balcoane

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - aug. 10, 2017 0 979

În cadrul Zilelor Culturale Maghiare se va regăsi și un stand al Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului, pe strada M. Kogălniceanu. Această Asociație lansa în luna iunie un proiect indedit, „Clujul cu flori”, care avea ca scop să-i mobilizeze pe clujeni să îmbrace orașul în flori. Toți cei care sunt interesați de acest proiect sunt invitați să participe la un concurs,  până în 20 august.  Cei interesați trebuie să facă poze la terasele/balcoanele/ferestrele îmbrăcate în flori,și să le trimită Asociației, prin intermediul orasulfrumos.ro.

„În felul acesta, persoanele interesate vor putea participa nu numai la înfrumusețarea orașului, ci şi la concursul pentru cea mai frumoasă fereastră, cel mai frumos balcon şi cea mai frumoasă fațadă. Anunțarea rezultatelor concursului şi premierea câștigătorilor va avea loc în jurul datei de 10 septembrie” – transmit reprezentanții Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

În cadrul Zielelor Maghiare, asociația va participa cu o serie de activități tematic. Începând cu ziua de joi, 17 august, între orele 11:00 – 13:00, cei interesați îl vor putea întâlni pe Sándor Orbán, denumit şi „doctorul plantelor”, care va oferi răspunsuri la întrebările legate de unele boli întâlnite la flori şi plante ornamentale. În acelaşi zi, începând cu orele 13:00 copiii vor putea participa la un atelier de creare de ornamente florale, condus de Kinga László. Vineri, de la ora 11:00, Asociaţia va organiza o întâlnire cu Éva Veress, fermieră bio din Cluj, care va oferit detalii despre grădinărit. Sâmbătă, între orele 10:00 – 13:00 la standul Clujul cu flori de pe strada M. Kogălniceanu se va lansa un nou proiect iniţiat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Clujului, schimbul de flori şi plante ornamentale. Acest proiect asigură posibilitatea iubitorilor de flori şi plante de a schimba unele exemplare cu plante noi sau pur şi simplu de a-şi îmbogăţi colecţia existentă cu noi exemplare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare