Închide

Scandal la Spitalul Județean, fostul director a fost respins pentru postul de manager pentru că planul de management are 2 pagini prea mult

ActualitateSănătateTop News by Mihai Prodan - mai 07, 2021 0 9260

Scandal pentru șefia unuia dintre cele mai mari spitale din țară, Spitalul Județean din Cluj, unde în aceste zile se decide cine ocupă postul de manager. Trei persoane s-au înscris la concurs, între care și fostul manager demis la începutul acestui an, Petru Șușca. Candidatura acestuia din urmă a fost respinsă pentru că e prea lungă, cu două pagini.

Șușca a contestat decizia de respingere a candidaturii sale iar comisia de soluționare a contestațiilor, reunită azi, a dat câștig de cauză comisiei de concurs. Comisia a arătat că acest candidat nu a ales una dintre cele cinci teme precizate în regulamentul concursului – planificarea și organizarea serviciilor de sănătate la nivelul spitalului, siguranța și satisfacția pacientului, managementul calității serviciilor medicale, managementul resurselor umane și respectiv performanța clinică și financiară a activităților spitalului. Totodată, regulamentul a precizat că proiectul trebuie să se încadreze în 15 până la 20 de pagini tehnoredactate pe calculator, cu caractere Times New Roman mărimea 12, spațiere de un rând, iar proiectul lui Șușca avea 22 de pagini. ”Prezenta decizie de respingere a contestației dlui Petru Șușca a fost luată de către membrii Comisiei de soluționare a contestațiilor în unanimitate, respectiv s-au exprimat trei voturi pentru, 0 împotrivă și 0 abțineri”, arată comisia.

La concursul pentru postul de manager s-au înscris, cu planuri de management, trei persoane – fostul director Petru Șușca, actualul manager interimar Claudia Diana Gherman, și Vasile Beniamin Lauran. În afară de Gherman, ceilalți candidați au fost respinși.

Spitalul Județean din Cluj e unul dintre cele mai importante spitale din România, cu peste 1.500 de paturi. Instituția funcționează în sistem pavilionar, în nu mai puțin de 33 de clădiri.

UPDATE Citește și:

Fostul manager al spitalului județean din Cluj, dat afară din concursul pe post pentru că proiectul de management e cu 2 pagini prea lung, a dat în judecată spitalul

Citește și:

Directorul medical al spitalului județean din Cluj, Adela Golea, și-a dat demisia, directorul Șușca pleacă și el, dat afară de ministru

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.