Închide

Fostul manager al spitalului județean din Cluj, dat afară din concursul pe post pentru că proiectul de management e cu 2 pagini prea lung, a dat în judecată spitalul

SănătateTop News by Mihai Prodan - mai 08, 2021 1 949

Fostul manager al unuia dintre cele mai mari spitale din țară, Petru Șușca, ce s-a înscris cu un plan de management pentru postul de director al spitalului dar a fost respins căci documentul e prea lung, a dat în judecată spitalul.

Șușca a deschis acțiune în instanță în urmă cu câteva zile după ce comisia de concurs i-a respins candidatura pentru postul de manager al spitalului – iar anterior a depus plângere prealabilă la Ministerul Sănătății, prin care contestă comisia de concurs, dar și cea de contestații, căci, spune el, candidatura i-a fost respinsă pe nedrept.

Șușca a dat în judecată spitalul la Tribunalul Cluj, mai exact secția de contencios-administrativ. Mai exact acesta cere revocarea comisiei de concurs din care fac parte George Dindelegan, președintele comisiei și care e și președintele Consiliului de Administrație al spitalului, și Simona Rednic, reprezentant al Ministerului Sănătății în cadrul CA al spitalului.

„Aceste persoane au fost numite în Consiliul de administrație al Spitalului prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 5 din 06.01.2021 și au mai deținut această funcția începând cu luna decembrie a anului 2019 și până la data de 13.11.2020 când au fost revocați înlocuiți prin Ordinul nr. 1985/13.11.2020 datorită lipsei performanțelor așteptate de la dânșii și pentru faptul că aveau alte priorități precum șicanarea conducerii executive a Spitalului în detrimentul intereselor pacienților și ale Spitalului.
Subsemnatul am calitatea de fost manager al Spitalului deținând această funcție începând cu anul 2013 și până la data de 04.01.2021 când am fost revocat în mod intempestiv de către fostul Ministru al Sănătății, domnul Vlad Voiculescu, prin Ordinul nr. 4/04.01.2021.
Suspectez faptul că, dată fiind componenta actuală a comisiilor de concurs și de soluționare a contestațiilor din care fac parte domnii Dindelegan și Rednic, nu voi beneficia de o evaluare obiectivă și imparțială dat fiind faptul că aceștia se află într-un evident conflict de interese cu subsemnatul. Afirm acest lucru datorită faptului că cei doi se află într-o evidență relație de dușmănie cu subsemnatul”, se arată în cererea de chemare în judecată.

Mai jos motivele pentru care Șușca susține că membrii comisiei de concurs ar fi în relație de dușmănie cu el, conform cererii de chemare în judecată:

 

Amintim, trei persoane s-au înscris la concurs, e vorba de actualul manager interimar Claudia Diana Gherman, fostul director Șușca și Vasile Beniamin Lauran. În afară de Gherman, ceilalți candidați au fost respinși. Doar Șușca a contestat decizia. L-am întrebat, ca manager de spital de atâția ani, cine este contracandidatul Vasile Lăuran, dar nu știe.

 

Din comisia de soluționare a contestațiilor fac parte Daniel Mureșan, membru în CA al spitalului, managerul Institutului de Gastroenterologie Mihai Mleșnițe, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Ioan Mureșan, și Simona Rednic – membră în CA al spitalului. Comisia a dat câștig de cauză comisiei de concurs care a respins candidatura lui Șușca, motivând în unanimitate, ieri, că motivele pentru care planul de management a fost respins sunt că acesta nu include una dintre cele cinci teme cerute și respectiv e prea lung, cu două pagini (aici detalii).

Șușca a depus plângere prealabilă și la Ministerul Sănătății, prin care a contestat comisia de concurs.  ”Am făcut plângere prealabilă prin care am contestat membrii comisiei de concurs și de contestații. După plângerea prealabilă, după zece zile, am depus și acțiune în instanță, în această săptămână, marți”, a spus el pentru actualdecluj.ro. ”Am solicitat ministerului și CA să numească altă comisie de concurs, să mi se ofere o șansă”.

”În proiectul meu tema pe care am dezvoltat-o afost crearea unui centru de urgență la Cluj, licitația a avut deja loc, contractul e de
195 milioane de lei – cum să vorbești despre cel mai performant centru din Europa de Est și să spui că nu există managementul calității, siguranța pacientului? E mai mult decât strigător la cer”. Șușca a pus la dispoziție o copie a planului de management, care numără exact 20 de pagini – fără cele de copertă, care cuprind titlul și respectiv o serie de fotografii.

Acțiunea în instanță a fost deschisă în 4 mai, la Secţia mixtă de contencios administrativ şi fiscal, de conflicte de muncă si asigurări sociale a Tribunalului Cluj. Primul termen a fost fixat pentru 15 mai.

Citește și:

Scandal la Spitalul Județean, fostul director a fost respins pentru postul de manager pentru că planul de management are 2 pagini prea mult

Un comentariu

  1. Fie-vă milă, puneţi-l înapoi în funcţie, probabil mai are de plătit rate la vila de pe Rosetti şi multe datorii restante la „partid”…

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare