Închide

Cine este noua directoare a spitalului județean din Cluj, printre cele mai mari din țară, după demiterea managerului Șușca: a mai condus spitalul în urmă cu 7 ani

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 07, 2021 1 1834

Noua directoare a spitalului județean din Cluj, este cea care a ocupat această funcție în urmă cu șapte ani, înainte ca mandatul să fie preluat de directorul demis Petru Șușca, cel care a ocupat acest post până azi.

Este vorba de Claudia Diana Gherman, fost manager interimar al spitalului timp de doar trei luni în 2013, dar și fost director medical în același interval. De altfel fostul manager – până astăzi – Petru Șușca nu s-a abținut să o înțepe pe aceasta într-un raport publicat azi:  ”predau spitalul, cu un excedent bugetar în cuantum de 58 de milioane de lei în 2020, aceleași (sic-n.red.) persoane de la care l-am preluat în 2013 cu plăți restante de peste 13 milioane de lei”.

Gherman răspunde pentru actualdecluj.ro: ”sunt profesor universitar al UMF cu vechime de 30 de ani, am activat neînterupt atât în UMF cât și în spitalul județean, de la absolvirea facultății până acum. Sunt medic chirurg cu trei specialități chirurgicale, dar am și masteratul și competența de management sanitar, pe care le-am valorificat pe parcursul unui mandat anterior de director medical în 2012-2013, și sunt șeful secției chirurgie generală 2 din 2017. Am fost manager al spitalului pentru că potrivit legii este stipulat că în situația în care managerului îi încetază contractul directorul medical îi preia atribuțiile până la numirea noului manager. A fost o perioadă scurtă de aproximativ trei luni. Jobul meu de bază a fost de director medical. Eu sunt numită proaspăt, de ieri, în această funcție. Nu sunt în duel cu nimeni. Doresc să preiau proiectele și să le duc la bun sfârșit, și să creez altele noi. În acele trei luni dacă ar fi să facem o estimare, căci așa este corect, nu sunt în duel cu nimeni dar pot spune că în acele tre luni de mandat al meu am pornit și am lăsat la același nivel spitalul, l-am preluat cu actele și balanța de rigoare. Așteptând să se numească managerul am încercat să gestionez și să nu mă angjez în lucruri decizionale care să ducă spitalul în datorii. Așa cum l-am preuat, l-am predat”.

CV-ul Claudiei Diana Gherman arată că între 2012 și 2013 aceasta a fost director medical al spitalului. Este medic chirurg din 1991.
Aceasta deține două apartamente de 80 și respectiv 45 de metri pătrați, cumpărate în 2015 și respectiv 2018. Deține două mașini – o Toyota din 2019 și un Matiz din 2003. Are și economii de 78.000 de euro. Are și trei credite de achitat, contractate anul trecut și scadente în 2024. În ultimul an fiscal a realizat venituri de peste 108.000 de lei la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”, unde predă, și de 144.000 lei la spitalul județean. Aici declarația de avere

Amintim, Claudia Diana Gherman a fost numită interimar în funcția de manager al spitalului județean din Cluj ieri, după ce fostul manager, Petru Șușca, a fost demis de către ministrul Sănătății Vlad Voiculescu. Mai jos detalii:

Directorul medical al spitalului județean din Cluj, Adela Golea, și-a dat demisia, directorul Șușca pleacă și el, dat afară de ministru

Un comentariu

Scrie un comentariu