Salubritatea de 35 milioane de euro a Clujului, din nou, la mâna instanței
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 12, 2016 1 475
Licitația de 35 de milioane de euro pentru salubrizarea Clujului în următorii 8 ani a rămas în picioare, așa cum a decis în iulie comisia de licitație a primăriei care a adjudecat contractul pe cele două sectoare companieie Brantner-Vereș. Aceasta în urma rundei de contestații depuse de Rosal și RER Ecologic, dar respinse de Consiiul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. Licitația a ajuns, însă, din nou în instanță, după ce Rosal a formulat plângere împotriva deciziei CNSC.
Trei firme s-au bătut pentru contractul de salubrizare stradală și dezăpezirea Clujului, relicitat de primăriei după ce în 2014 a atribuit contractul unor firme cu ofertă neconformă, iar în 2015 a anulat procedura. Contractul licitat în 6 aprilie 2016 a fost adjudecat pe ambele sectoare și opt ani firmei Brantner-Vereș, în detrimentul asocierii de firme din grupul RER și a Rosal Grup. Valoarea totală a contractului câștigat de Brantner este de peste 35 milioane euro (peste 158 de milioane lei), pentru a curtăța străzile orașului în următorii 8 ani de zile.
Compania Rosal a depus ofertă pe ambele sectoare, RER Ecologic Service Oradea pentru lotul 2 și Asociarea RER Ecologic Service Buzău -RER Ecologic Service București, Rebu SA pentru lotul 1. Potrivit primăriei, comisia de evaluare a declarat neconformă și a respins oferta depusă de Asociarea RER Ecologic Service Buzău -RER Ecologic Service București, Rebu (pentru lot 1), deoarece aceasta nu a corespuns caietului de sarcini din punct de vedere tehnico-financiar. Atât asocierea de firme din grupul RER cât și Rosal au contestat decizia luată de comisia de licitație a primăriei pe motiv că oferta declarată câștigătoare nu respectă caietul de sarcini. RER Ecologic Service Buzău -RER Ecologic Service București, Rebu SA au contestat și faptul că oferta lor a fost declarată inadmisibilă, dar și oferta depusă de cei de la Rosal Grup. CNSC a respins cee două contestații și a obligat societățile contestare să plătească fiecare cheltuiei de judecată de peste 21.000 lei.
Rosal a formulat și la Curtea de Apel Cluj plângere împotriva deciziei luată de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor. AICI ce a contestat ROSAL privind licitația adjudecată de primăriea Cluj:
Licitația de 35 de milioane de euro pentru salubrizarea Clujului, din nou contestată
Viceprimarul Dan Tarcea a declarat pentru Actualdecluj.ro că, deși există o decizie favorabilă a CNSC care menține rezutat stabilit de comisia de licitație de primăriei, instituția nu va semna deocamdată contractul cu Brantner, până când intanța nu se va pronunța cu privire la plângerea formulată de Rosal. „E un contract important și este mai bine să așteptăm și rezoluția instanței, mai ales că. în cazul în care se decide altceva, este mai greu de pus în aplicare decizia cu un contract semnat”, a spus Tarcea.
Consiliul Local a refuzat în primă fază să prelungească contractele de salubrizare stradală din Cluj care expirau în toamna lui 2014, la cerea societăților, Rosal și Brantner care se ocupă și acum de salubrizarea orașului pe vechile contracte încheiate în 2006. Pentru că primăria n-a reușit să adjudece corect noua licitație organizată în 2013, apoi pe cea din 2015, forul local a prelungit contractele pentru ca orașul să nu aibă probleme cu deszăpezirea sau cu praful, vara.
Compania Rosal a fost scoadă din cărți și la capitolul spații verzi, primăria atribuind noul contract către Garden Center Grup. Deși a contestat procedura și a obținut și o decizie a intanței pentru anularea rezultatului și continuarea procedurii, administrația locală, administrația locală a pus în aplicare decizia instanței în defavoarea acesteia, dând contractu tot celor de la Garden Center Grup.
Confuzie la spațiile verzi: “dinozauri din buxus” sau “monopol”?
Oficial, Rosal a pierdut spațiile verzi din Cluj. Primăria a semnat contractul cu firma “tătucului” spațiilor verzi din București
Plangere Rosal by actualdecluj on Scribd
motivare-decizie-CNSC by actualdecluj on Scribd
hehe ,
deci rosal au fortat amanrea cat de mult au putut pt ca stiau ca li se prelungeste contractul vechi. curat murdar.
deci ei chiar daca au pierdut contractu baban de 8 ani, au benneficial il semiilegalitate inca 2 ani de cel vechi.
eh, birocratia asta