Închide

Licitația de 35 de milioane de euro pentru salubrizarea Clujului, din nou contestată

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 03, 2016 0 400

Două licitații a organizat primăria pentru a concesiona serviciul de salubrizare stradală din Cluj și tot atâtea au fost anulate. Cea de-a treia procedură lansată în plină campanie electorală pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 a fost atribuită către compania Brantner, însă și aceasta este contestată.

Trei firme s-au bătut pentru contractul de salubrizare stradală și dezăpezirea Clujului, relicitat de primăriei după ce în 2014  a atribuit contractul unor firme cu ofertă neconformă, iar în 2015 a anulat procedura. Contractul licitat în 6 aprilie 2016 a fost adjudecat pe ambele sectoare și opt ani firmei Brantner-Vereș, în detrimentul asocierii de firme din grupul RER și a Rosal Grup.

Rosal scoasă din cărți la Cluj. Brantner ia licitația de 35 de milioane de euro organizată pe final de mandat a lui Boc și adjudecată după câștigarea alegerilor

Contractul licitat s-a cifrat la peste 158 de milioane lei, din care peste 80,7 milioane lei pe lotul I și peste 77,4 milioane lei pe lotul II. Criteriul de atribuire a fost oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Pentru a stabili acest lucru, s-a realizat un punctaj care a luat in calcul atat prețurile unitare pe tipuri de lucrari, cat si investițiile asumate de catre furnizorul de servicii, respectiv valoarea redevenței pe care acesta se obliga sa o achite municipiului Cluj-Napoca pentru concesionarea serviciilor de salubrizare si deszapezire.

Acum societatea Rosal care în prezent împarte cu Brantner activitatea de salubrizare stradală din Cluj-Napoca a contestat rezultatul licitației și a cerut Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor să anuleze acest rezultat pe motiv că cei de la Brantner au venit cu prețuri de dumping, dar și pentru că nu respectă cerința de a avea numărul total de utilaje cerut prin caietul de sarcini.

Până la soluționarea contestațiilor, noul contract nu poate fi semnat.

Ce contestă ROSAL

Contestatie Lot 1 by actualdecluj on Scribd

Contestatie Lot 2 by actualdecluj on Scribd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.