Închide

Concurs de soluții pentru extinderea Muzeului Etnografic. Ministerul Culturii trimite bani

ActualitateAdministrațieUncategorized by Actual de Cluj - sept. 12, 2016 0 494

Ministerul Culturii va acorda finanțare pentru realizarea unui concurs de soluții pentru extinderea Parcului Etnografic din Hoia, anunță Consiliul Județean. Este vorba, mai precis, de activități suplimentare în cadrul proiectului de restaurare desfășurat deja în zona Tăietura Turcului: în această vară s-a încheiat proiectul de restaurare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer. Suma alocată acum pentru suplimentarea proiectului este de 406.170 lei.

Decizia Ministerului vine după depunerea de către Consiliul Județean Cluj (instituție în subordinea căreia se află muzeul), în luna iulie, a unei aplicaţii pentru finanțarea unei noi activități în cadrul proiectului, respectiv pentru organizarea unui concurs internațional de soluții pentru amenajarea și extinderea Parcului Etnografic Național ”Romulus Vuia” în vederea valorificării patrimoniului cultural al Muzeului Etnografic al Transilvaniei.

Concursul de soluții ar urmări și integrarea în circuitul muzeului a unui centru administrativ, a unui centru pentru promovarea moștenirii satului românesc și a unei scene în aer liber, pentru evenimente culturale și private. Aici ar trebui să se pună în valoare obiectivele de patrimoniu de mare valoare, în special bisericile de lemn Petrindu și Cizer, restaurate prin intermediul proiectului „Conservare-restaurare și punere în valoare a bisericilor din lemn Petrindu și Cizer”. Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj şi cu Asociaţia Nordică de Design Urban (NUDA), un ONG din Norvegia care promovează designul urban integrat ca o necesitate în urbanism.

Prin extinderea sectorului expozițional se are în vedere crearea de spații suplimentare de desfășurare a activităților culturale și de relaxare”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj,  Alin Tişe.

Despre propunerile specialiștilor nordici și planurile anunțate de arhitectul-şef al judeţului, Claudiu Salanţă, citiți mai multe aici:

Parcul-muzeu din Hoia, legat de oraş: cum poate “învia” un muzeu, cu idei de la nordici şi concurs internaţional

Nici un comentariu

Scrie un comentariu