Închide

Pompierii din Cluj își aduc bărcile și autospecialele în parc de Ziua Pompierilor, mâine. Ce îți pregătesc

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 12, 2016 0 329

Pompierii din Cluj își aduc autospecialele și bărcile în parcul central, mâine, unde îi invită pe clujeni să vadă demonstrații de intervenții, dar și ateliere și jocuri pentru copii.

E Ziua Pompierilor în România, mâine, iar lucrătorii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Avram Iancu” din Cluj merg în parcul central, dimineață la 10 până după-masă la 16, ca să le arate clujenilor cum e viața de pompier. „Așa cum am obișnuit în fiecare an și pentru a fi cât mai aproape de comunitatea pe care o servim, am pregătit în Parcul Central mai multe expoziții, exerciții și demonstrații folosind tehnica de intervenție din dotarea pompierilor, precum și mai multe ateliere și jocuri dedicate copiilor”, spun pompierii.

Activitățile de mâine sunt ateliere de desen, de trecere a obstacolelor, ”la țintă cu jetul de apă”, prim ajutor de bază și jocuri puzzle, dar mâine găsiți în parc și autospeciale de stingere a incendiilor și de descarcerare, SMURD, autoscara pentru intervenție, bărcile pentru salvări, punctul medical avansat, echipa de scafandri și echipa pirotehnică. Sunt programate și demonstrații și plimbări cu barca echipei de scafandri a ISU Cluj pe lacul din parc, demonstrații de lucru cu autoscara de intervenție și exerciții de salvări de la înălțime, precum și un exercițiu de descarcerare și acordarea asistenței medicale de urgență urmare a unui accident rutier.

Pompierii militari au marcat în acest an 80 de ani de atestare documentară în Cluj, prilej cu care a fost primit și drapelul de luptă al unității.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu