Închide

S-a semnat contractul. Baza sportivă La Terenuri din cel mai mare cartier al Clujului ar urma să fie gata în toamna lui 2021

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - apr. 28, 2020 0 1043

Peste 4,2 hectare de teren din Mănăștur urmează să se transforme în baza sportivă La Terenuri,după un masterplan făcut de Arhi Box. Primăria a semnat astăzi cu RO-Verde Landscaping și Electrogrup contractul pentru proiectare și execuție în valoare de peste 5,5 milioane de euro (față de 6,9 milioane de euro la cât a fost estimat contractul) după cum a explicat Primarul Emil Boc.

La licitația organizată anul acesta pentru baza La Terenuri, estimată la peste 33,1 milioane de lei (6,9 milioane de euro), au participat 4 ofertanți asocieri, cei mai mulți colaborând și înainte cu Primăria din Cluj. Este vorba despre Diferit, NORD CONFOREST (Leader) cu ECO GARDEN CONSTRUCT, RO-VERDE LANDSCAPING  (Leader) cu Electrogrup,  SPORT PLAY SYSTEMS SRL (Leader) cu MBS GROUP.

Contractul a fost câștigat de RO-VERDE LANDSCAPING S.R.L. (Leader),Electrogrup, OPENTRANS,PROSPECT DRILL SRL,CRIS GARDEN cu un preț de peste 26,5 milioane lei (5,5 milioane de euro), după cum a anunțat primarul Emil Boc. Contractul a fost semnat în 28 aprilie în cadrul unui eveniment organizat la Primărie și transmis live pe Facebook. Primarul Emil Boc a mai spus că acest contract implică 120 de zile pentru proiectare și un an de zile pentru execuție. Ordinul de începere a lucrărilor se va da luni, în 4 mai.

Baza sportivă urmează să se realizeze pe un teren de 4,2 hectare din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, după modelul deja funcțional din cartierul Gheorgheni unde funcționează o bază sportivă similară, pe un teren aproape dublu.

sursa: primariaclujnapoca.ro

Primăria voia să caseteze în 2006 pârâul Calvaria din cel mai mare cartier al Clujului și să facă din el zonă pentru parcări. După 12 ani, culoarul pârâului și singura zonă încă verde și neconstruită din Mănăștur – zona La Terenuri – face obiectul unui master-plan de bază sportivă care să fie redată oamenilor din cartier. Înainte de adjudecarea master-plan-ului către Napotech Proiect și Arhibox (după trei proceduri de licitație), Primăria a anunțat că deține circa 7800 de mp de teren în zona La Terenuri și că restul e proprietate privată. Apoi USR a arătat, cu date de la cadastru, că 80% din teren este proprietate publică.

Adevărul s-a situat la mijloc. Din cele 4,2 hectare pe care este propusă baza sportivă, peste 1,7 hectare reprezintă proprietăți private care trebuie expropriate. Suma pentru exproprieri a fost estimată la peste 520.000 lei.

La documentația de urbanism pentru viitoarea bază sportivă La Terenuri a lucrat firma Arhi Box a arhitectului Călin Lada, dar și arhitectul Mihai Racu, membru în Comisia de Urbanism a Primăriei. Boc i-a lăudat pe arhitecții care au făcut proiectul menționând că reprezintă o punere în scenă a standardelor de calitate în materie de zone verzi la care aspiră Clujul. Proiectul a fost supus atenției publicului în luna iunie și a primit o serie de amendamente:

S-a patentat dezbaterea de urbanism. Proiectul bazei sportive La Terenuri, explicat public. Ce vor societatea civilă și specialiștii de la viitorul proiect

Despre ele, Boc a spus astăzi că au fost înglobate în proiectul final.

Varianta finală a PUZ-ului a primit girul Comisiei de Urbanism în toamna lui 2019.

Cine e RO-Verde Lanscaping

Detalii despre firma RO-Verde Lanscaping, mai jos. În acționariatul societății, potrivit mediei centrale, figurează nimeni altul decât „părintele spațiilor verzi din Capitală”, Ionuț Olteanu.

Cine vrea să amenajeze de la zero cel mai mare parc propus în Cluj

„Părintele spațiilor verzi din Capitală” mai bifează un contract cu primăria lui Boc

Instanțele clujene scot din Cluj firma părintelui spațiilor verzi din Capitală

Electrogrup e deținută de frații Teofil și Simion Mureșan din Cluj și a mai lucrat cu Primăria, mai ales în vremea administrației Apostu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.