Închide

Riveranii de pe Edgar Quinet au câștigat! Autobuzul intră pe stradă din 1 septembrie

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 22, 2016 0 1823

Linia de autobuz nr.19 va fi prelungită pentru a deservi și locuitorii de pe strada Edgar Quinet din 1 septembrie. Anunțul a fost făcut astăzi pe FaceBOC, modul live de pe rețeaua de socializare Facebook, prin care primarul răspunde întrebărilor internauților, în cadrul sesiunii din 22 august în care primarul Emil Boc s-a erijat în jurnalist și l-a avut invitat pe directorul Companiei de Transport Local, Liviu Neag.

Propunerea de a introduce o linie de transport pentru riveranii de pe artera Edgar Quinet, stradă privată preluată anul acesta de către primărie, a fost lansată în dezbatere publică de către administrația publică clujeană la finalul lunii iulie și implică și instituirea unui sens unic pe strada Negoiu, între intersecția cu strada Mehedinți și intersecția cu străzile Bâlea și Dimitrie Gusti.

În momentul în care a fost lansată în dezbatere publică, riveranii de pe Edgar Quinet au pornit o campanie de susținere a introducerii transportului în comun, mai ales că primăria a menționat că introducerea liniei de transport va depinde de numărul susținătorilor pro care se vor exprima.

Care-s mai mulți câștigă! Încă un hop pentru autobuzul spre strada Edgar Quinet

Astăzi, pe FaceBOC, primarul a anunțat că linia de transport în comun cu nr. 19 va fi prelungită pentru a deservi și artera Edgar Quinet începând din 1 septembrie.

Potrivit directorului Liviu Neag, linia 19 va circula pe tot parcusul zilei, pe program normal, de la 5.00 dimineața la ora 23.00, seara.

Linia nr. 19 urmează să urce pe strada Câmpului – Bâlea – Dimitrie Gusti – Edgar Quinet și se va intoarce pe strada Edgar Quinet – Dimitrie Gusti – Negoiu – Mehedinți, restul traseului ramânand nemodificat.

Autobuzul va merge și pe strada Edgar Quinet

VIDEO Locuiești pe Edgar Quinet? Primăria ți-a preluat strada ca să o repare

Pe strada Negoiu va fi instituit sens unic, iar după ce linia 19 va funcționa cu traseu prelungit spre strada Edgar Quinet, timp de 30 de zile se va monitoriza și se vor mai face eventuale reglaje pentru a se circula în bune condiții. Primarul Emil Boc a mai spus că a fost aleasă data de 1 septembrie pentru ca linia 19 să circule pe noul traseu prelungit tocmai ca riveranii de pe strada Negoiu, dar și toți cei care tranzitează zona să se obișnuiască cu noile modificări de circulație.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.