Închide

VIDEO Locuiești pe Edgar Quinet? Primăria ți-a preluat strada ca să o repare

AdministrațieTop News by Mihai Prodan - mai 31, 2016 0 1570

Strada privată Edgar Quinet din Mănăștur a trecut în proprietatea administrației locale din Cluj-Napoca, în urmă cu puține momente. E o veste bună pentru sutele de familii care locuiesc în blocurile de pe această stradă, care vor putea vedea în sfârșit strada refăcută.

Proiectul hotărârii de Consiliu Local a fost aprobat fără mari discuții în ultima ședință a actualei garnituri din deliberativul local, ce continuă și la această oră – o singură intervenție a avut viceprimarul Gheorghe Șurubaru. „Este ca să zic o premieră și ne bucurăm sincer că am reușit această preluare, dar nu vreau să trecem peste proiect fără să mulțumesc sincer întregii comisii de preluări străzi”, a spus el, adresând mulțumiri și primarului Emil Boc.

E o premieră ce creează premisele pentru preluarea altor străzi private din oraș, e vorba în total de sute de artere aflate în această situație – municipalitatea nu le poate moderniza fără a le primi în donație și în multe cazuri, cum a fost și Edgar Quinet, piedicile birocratice sunt considerabile.

Votul a fost votat cu 22 de voturi „pentru” și o neparticipare la vot.

Drumul Edgar Quinet din Mănăștur, paralel cu haotica stradă Câmpului, duce spre o mulțime de blocuri cu o mulțime de apartamente: aici locuiesc mii de clujeni, ce au cerut în repetate rânduri modernizarea drumului, dar Primăria a răspuns că nu-l poate repara fiindcă e proprietate privată.

Oferta de donație e recentă: doar în 23 mai a fost autentificată la notar. Drumul ce va fi donat are o suprafață totală de 11.511 metri pătrați. Iată ce se spune în referatul privind oferta de donație ce însoțește proiectul hotărârii de Consiliu Local privind primirea drumului în donație: Problematica preluării în domeniul public a străzii Edgar Quinet s-a pus încă din urmă cu patru ani, dar birocrația și hârțogăraiele necesare, în special dezmembrări de terenuri, au durat ani de zile.
O expertiză privind necesarul de lucrări de amenajare a străzii a calculat costurile la nu mai puțin de 3,1 milioane de lei, dar e de așteptat ca această cifră să crească, în funcție de soluția tehnică adoptată pentru repararea drumului.

Iată proiectul aprobat acum:

 

24(13)

Faceți o plimbare virtuală pe strada Edgar Quinet:

 

Citește și:

ORAȘUL PRIVAT. Alo, când preluați strada de sub pădure?

Orașul privat va fi primit în Cluj. Ce plan nou are primăria cu străzile private

VIDEO “Demagogia populismului” pe străzile private din Cluj. Parlamentarii clujeni chemați să mai muncească ceva și pentru oraș

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.