Închide

Răutatea și nesimțirea primarului din Florești

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 03, 2016 1 10577

Gunoiul menajer din comunca Florești n-a mai fost ridicat de săptămâni întregi, însă, acest lucru nu pare să-l preocupe câtuși de puțin pe infatuatul și flegmaticul primar Horia Șulea.  Cu un tupeu care l-ar face invidios până și pe Marean Vanghelie, primarul Șulea se burzuliește la oricine îndrăznește să-i ceară explicații pentru această situație umilitoare. Pe pagina personală de Facebook, în stilu-i agramat, Șulea continuă să afirme că serviciul de salubritate nu ar fi responsabilitatea Primăriei și Consiliului Local Florești, de parcă nu el s-a ocupat să concesioneze/”să delege” acest serviciu – cum îi place lui să spună – unei firme. Or, persoana juridică în spatele căreia Șulea aruncă acum întreaga responsabilitate – firma Quatro Eco Salub – are în totalitate acționariat de stat, adică a fost înființată la propunerea Primăriei Florești, în parteneriat cu primăriile vecine, Gilău, Căpușu Mare și Măguri Răcătău. Așadar, situația financiară precară cu care se confruntă de atâta timp această firmă este strict rezultatul unui management defectuos, managemnt girat evident de Primăria/Consiliul Local Florești și de primăriile și consiliile locale partenere. Primarul Șulea o dă la scăldat, susținând că Primăria sa ar avea un singur vot în Consiliul de Administrație al Qatro Eco Salub, și că n-are putere să intervină.

În ce scop și pentru cine s-a înființat Quatro Eco Salub

„Fiecare UAT (Unitate Administrativ Teritorială – n.red) deține câte un vot în luarea deciziilor nefiind vreun asociat majoritar sau cu putere de decizie sporită” – afirmă Șulea.  Și în timpul în care zice că n-ar avea nicio putere de decizie, scoate șarlatanește lista cu asociațiile de proprietari datornice, demonstrând de fapt că e cât se poate de conectat la problemele acestei firme. Iată, sunt 575.000 de lei, o sumă importantă pe care managerii firmei Quatro Eco Salub nu au fost în măsură s-o recupereze în acest an. De ce mai există, atunci, firma aceasta? Este o întrebare la care Șulea, firește, nu are un răspuns, sau poate că îl are tot pe acela penibil, cu lipsa „puterii de decizie sporite”. Pentru cine a fost înființată această firmă? Scopul unei firme de stat/regii nu este acela de a deservi interesele comunității, fără să prejudicieze bugetul statului? Scopul acționarilor/consiliilor locale din cadrul acestor societăți nu este acela de a aduna profit, de a-și suplimenta veniturile la bugetele locale? De ce până acum Primăria Florești și Consiliul Local nu au inițiat nicio măsură pentru recuperararea acestor bani?  Sunt întrebări pe care Șulea de asemenea le evită, pentru că în calitate de acționar, Primăria Florești era chiar obligată să propună ca această firmă să intre în procedură de reorganizare/faliment, de vreme ce ea nu-și mai îndeplinește atribuțiile pentru care a fost înființată, de vreme ce nu are capacitatea de a-și recupera banii. Tot Primăria lui Horia Șulea avea sarcina să sisteze contractul de salubritate cu această firmă și să angajeze, eventual, un operator privat. E o minciună ordinară afirmația că o adminstrație locală nu e răspunzătoare de curățenie și de ridicarea gunoiului menajer.  Atâta timp cât sistemul integrat de gestionare a deșeurilor nu a devenit încă funcțional (faimosul ADI al Consiliului Județean Cluj, pe care-l invocă Șulea), rămâne strict responsabilitatea administrațiilor locale să asigure serviciul de salubrizare. Sigur, Primăria Florești a ales să-și înființeze o firmă, care, însă, s-a dovedit falimentară. Este tot datoria Primăriei să repare eroarea. Întrebarea este de ce nu a făcut-o până acum, având în vedere că situația aceasta trenează de aproape un an.

Artificii și mult gunoi de 1 Decembrie

Ziua de 1 Decembrie, primarul Șulea a sărbătorit-o cu mult fast. A organizat un amplu spectacol folcloric și focuri de artificii. A avut până și oaspeți din Republica Moldova, semnând cu ei un protocol de înfrățire. Sigur. primarul lăudăros n-a uitat să-și posteze pe pagina personală de Facebook imagini de la evenimentul înfrățirii. Pe oaspeți, mai mult ca sigur a evitat să-i plimbe pe străzile Floreștiului. Pentru că dacă i-ar fi plimbat, oamenii ar fi putut să vadă exact ceea ce am surpins noi în imaginile de mai jos.

15357040_1146666722035378_271588173_n

15241753_1257688200965734_3210178693442308250_n15327812_1146667212035329_243820025_n

 

 

Un comentariu

  1. Oare acest Pitecantrop Sulea, practic veriga lipsa intre australopitecus si genotipul uman actual, mai prinde Craciunul in libertate sau o sa primeasca Quatro Mandate Arestare Preventiva la beciul Insalubru pentru abuz in serviciu si punerea in pericol a sanatatii publice ?

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare