Închide

Protest Someș Delivery împotriva deversărilor dejecțiilor de la stația de epurare din Cluj în Someș

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 27, 2021 0 394

Inițiativa Someș Delivery a ales că protesteze împotriva deversărilor de ape menajere neepurate în Someș, cu acceptul instituțiilor care ar trebui să vegheze la păstrarea râului curat, Administrația Bazinală Someș – Tisa (ABAST), deversări care au provocat un adevărat scandal în oraș, după ce directorul ABST, Ovidiu Vișan, e acuzat de o angajată că a vrut să mușamalizeze situația și a supus-o unor presiuni fantastice.
Arhitectul Marius Moga din cadrul inițiativei a chemat clujenii să aleagă o carte poștală din mai multe ilustrații pregătite de cei din echipă, cu locurile mai puțin cunoscute de pe Someș, iar cei din asociație se vor anagaja ca ea să ajungă la instituțiile din Cluj responsabile de curățenia râului pentru a le soma să aibă grijă de aceasta.
„Ca să mai risipim gunoiul de sub preș, vă propunem o formă de protest și atenționare constructiv, distanțat prin care putem ajunge la administrațiile locale responsabile de Someș. O ilustrație poate ajunge la ei. Cea pe care o alegi. Noi o trimitem. Eu cred că încă nu se știe cât de important e acest curs de apă pentru cluj și cât de cu grijă trebuie să-l administrăm și întreținem. Un Someș cu apele curate e o normalitate, nimic special sau extraordinar”, a semnalat arhitectul Mariu Moga.
Aceasta după ce au apărut public mrturiile fostei șefe a Sistemului de Gospodărire a Apelor, Ana Maria Cosma, privind felul în care directorul ABAST, Ovidiu Vișan, a vrut să mușamalizeze situația deversărilor de la Stația de Epurare a Clujului a Companiei de Apă Someș, direct în Someș dar și a video-ului care a surprins deversările în decembrie 2020.
Detalii despre scandal: Video-ul cu deversările apelor menajere neepurate în Someș care a generat un adevărat scandal la Apele Române și plângeri penale făcut public. „Someșul poluat la înțelegere politică”
„În contextul știrilor din ultimele zile despre deversările ilegale din Someș (vezi următoarea postare), credem că e mai important decât niciodată să le arătăm celor care reprezintă instituțiile statului de ce e atât de important râul pentru noi. De asta puteți alege și opțiunea de a trimite cărțile poștale către aceștia, alături de un mesaj personal. E modul nostru de „a protesta” împotriva neregulilor recente și de a aduce pe toată lumea mai aproape de râu”, i-au chemat la prostest pe clujeni cei din cadrul inițiativei Someș Delivery.
Inițiativa Someș Delivery a chemat toți clujenii să trimită cărți poștale cu imagini surprinse în locurile mai puțin cunoscute de pe Someșul din Cluj-Napoca și s-au angajat să trimită aceste cărți poștale către instituțiile responsabile de Someș. Au pregătit și un formular care poate fi completat la următoarea adresă: https://forms.gle/jsa839NYZp4GJdGF9.
Cărțile poștale au fost realizate anul trecut în cadrul concursului de proiecte Someș Delivery din 2020 de către Paula Boarță.
Ele pot fi aleșe de AICI –

Când ai primit/ trimis ultima oară o carte poștală? Trimite-le tu una celor din instituțiile publice. 🙂 ✉️

Alege din…

Posted by Someș Delivery on Tuesday, January 26, 2021

Sursă foto: Someș Delivery Facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu