Închide

Primarul din Turda: n-a venit nimeni la mine cu propunere de rampă de gunoi și nu o voi permite

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 22, 2015 1 479

Conducerea Consiliului Județean din Cluj spune că a rezolvat măcar temporar criza gunoaielor din Cluj, într-o conferință de presă în urmă cu 3 zile, și se grăbește la Turda ca să semneze actele cu primarul Tudor Ștefănie. Acesta din urmă spune că nimeni nu s-a prezentat la el cu o astfel de propunere și că oricum nu va permite amenajarea unei rampe de gunoi pe teritoriul orașului.

„În acest moment, nici eu personal, nici instituţia pe care o conduc, nu avem cunoştinţă despre detaliile privind depozitul temporar de deşeuri despre care s-a vorbit la nivelul Consiliului Judeţean. La noi încă nu s-a prezentat nimeni cu nici o documentaţie, nu a depus nimeni nici o solicitare şi nici nu am luat în discuţie sau să dăm vreo aprobare în acest sens. Nici măcar nu ştim unde este terenul la care se face referire. Conform procedurilor legale, trebuie să primim o solicitare în acest sens, cu documentaţia aferentă. Până atunci, nu putem avea nici o poziţie, pentru că nu avem despre ce să vorbim”, a arătat ieri primarul Tudor Ștefănie. „Aşadar, discuţiile născute raportat la acest subiect sensibil atât la nivelul comunităţii locale cât şi judeţene, au apărut pe fondul unor speculaţii care nu îşi au rost la această dată”, adaugă el, și spune că oricum pe raza municipiului Turda nu există o suprafaţă de teren care să facă funcţională o viitoare rampă de depozitare ori selectare a deşeurilor menajere. „Vreau să asigur locuitorii municipiului Turda că personal nu o să permit un astfel de lucru, ca să lămuresc problema măcar din acest punct de vedere”, a continuat primarul.

Amintim, o firmă privată din București, Prosal, a anunțat într-o conferință de presă că a cumpărat mai multe suprafețe de teren în extravilanul orașului Turda și că pe o parte dintre acestea va amenaja o rampă provizorie de depozitare a gunoaielor, ce va soluționa, măcar pentru următorul an, criza gunoaielor din Cluj. Aceasta, după ce rampa de deșeuri a județului, Pata Rât, s-a închis în urmă cu aproape trei luni iar de atunci gunoaiele localităților din județ sunt duse în afara acestuia – cele din Cluj-Napoca, de exemplu, sunt transportate la Oradea, fapt care a dus la creștea substanțială a tarifelor de salubritate.

Citește detalii despre criza deșeurilor din Cluj:

Soluție la criza gunoaielor din Cluj: o firmă privată dă teren lângă Turda, un an

Exclusiv. Ce afacerist intră pe ușa din dos pentru a pune monopol pe gunoiul Clujului

Fost președinte de Consiliu Județean la Cluj: afacerea deșeurilor județene e o “mega-escrocherie”. Care sunt argumentele lui Tișe

 

Scrie un comentariu