Închide

Inițiativa unui clujean ajunge în marile cotidiene ale lumii

ActualitateTop News by Mihai Prodan - aug. 22, 2015 0 430

După un stunt de marketing al echipei festivalului Untold, gestul unui clujean ajunge în presa internațională – după trei luni.
actualdecluj.ro v-a informat în urmă cu trei luni despre inițiativa unui tânăr clujean, Victor Miron, care i-a propus primarului Emil Boc ca, măcar pentru câteva zile, călătorii care sunt surprinși citind o carte în mijloacele de transport în comun să poată călători gratuit. Inițiativa a fost acceptată de primarul Boc, astfel că între 4 și 7 iunie, în weekend, toți cei care aveau cărți în autobuz, tramvai ori troleu, au călătorit gratuit.

Victor Miron e cel care a inițiat și un club de lectură și care a promovat o inițiativă similară și pentru intrarea în grădina botanică, în urmă cu un an.

9gagreadingAcum, inedita inițiativă de weekend de la Cluj a ajuns, după aproape trei luni, în publicații prestigioase ori pe site-uri de divertisment extrem de populare. Știrea a apărut în faimosul cotidian The Independent în urmă cu două zile, în cotidianul britanic gratuit Metro în urmă cu trei zile, ba chiar și în MalaysianDigest.com, o publicație, așa cum îi spune și numele, din Malaezia. Ba chiar și pe două site-uri de divertisment extrem de populare în lume, 9gag.com și boredpanda.com.

De altfel, totul a pornit chiar de la Miron, care și-a trimis povestea pentru publicare pe boredpanda.com. De aici, aceasta a fost preluată de The Independent și Metro.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu