Închide

Cum au ajuns să scrie de Cluj Reuters, BBC, The Guardian și CNBC – în același timp

ActualitateTop News by Mihai Prodan - iul. 25, 2015 1 3152

Dracula + Transilvania? Banal. Dracula + Transilvania + sânge? Poate. Dracula + Transilvania + sânge + festival de talie europeană? O rețetă care a dus vorba despre Cluj în cele mai importante ziare din lume.

În lume, poate sunt puțini cei care au auzit de Cluj, dar sunt mulți cei care știu ce e Transilvania și cine e personajul Dracula. Organizatorii festivalului Untold, care are loc weekendul viitor la Cluj, vin cu o promoție nemaiîntâlnită la un festival: ca să încurajeze donarea de sânge, le-au oferit voluntarilor bilete gratuite sau cu preț redus la festivalul ai cărui headlineri sunt Avicii, David Guetta și Armin van Buuren. Reacția a venit nu doar din partea sutelor de tineri și nu numai ce au făcut cozi la Centrul de Transfuzii Sanguine, ci și din partea presei internaționale.

Așa se face că festivalul Untold a ajuns să fie promovat în produse media cu largă audiență din lume, cum ar fi reputata agenție de presă Reuters, The Globe and Mail, The Guardian, CNBC SUA, BBC sau Huffington Post.

iflscienceAm întrebat purtătorul de cuvânt al festivalului, pe Ștefana Giurgiu, care e pentru ea cea mai importantă știre despre festival din presa internațională. „Cred că cea din The Guardian”, spune ea, „pentru că a fost prima, și pentru că e The Guardian”. Dar, adaugă Giurgiu, o mare realizare în termeni de publicitate a festivalului în afara țării e și promovarea acestuia de administratorii unei pagini de Facebook cu nu mai puțin de 21 de milioane de like-uri, /IFeakingloveScience. „A avut un reach fantastic”, spune ea, și pe bună dreptate, la cele 14.000 de share-uri, 75.600 de like-uri, dar și aproape 1.750 de comentarii. Pe site, știrea are un reach chiar mai bun: nu mai puțin de 73.600 de like-uri pe Facebook, 233 de retweet-uri pe Twitter,

Doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an, ceea ce face ca România să fie, astfel, printre ultimele trei țări din Europa după numărul de donatori, potrivit datelor Institutului Național de Transfuzie Sanguină. Anul trecut au fost donate aproximativ 429.000 de unități de sânge la nivel național.

 

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Un comentariu

  1. […] După un stunt de marketing al echipei festivalului Untold, gestul unui clujean ajunge în presa internațională – după trei luni. actualdecluj.ro v-a informat în urmă cu trei luni despre inițiativa unui tânăr clujean, Victor Miron, care i-a propus primarului Emil Boc ca, măcar pentru câteva zile, călătorii care sunt surprinși citind o carte în mijloacele de transport în comun să poată călători gratuit. Inițiativa a fost acceptată de primarul Boc, astfel că între 4 și 7 iunie, în weekend, toți cei care aveau cărți în autobuz, tramvai ori troleu, au călătorit gratuit. […]

Scrie un comentariu

Articole similare