Deși administrația din Cluj este o Primărie bogată, sediul central al instituției, amenajat într-o clădire istorică construită în 1896-1897, cu specific de palat administrativ, nu mai răspunde nevoilor actuale ale angajaților, înghesuiți în birouri, ca sardinele, fără aer și spațiu. În 2014, s-a propus Primăriei un proiect de reabilitare a sediului de pe Moților, de către fostul arhitect șef din Sibiu, Szabolcs Guttmann, însă acesta a fost catalogat de primar drept prea vizionar, motiv pentru care s-a reabilitat doar turnul cu ceas. În schimb, s-au găsit soluții și cârpeli pentru a oferit condiții de muncă din secolul 21 și nici nu a deranja aspectul aspectul, nici statutul de monument al clădirii Primăriei de pe Moților nr. 1-3. Mai multe imagini au fost postate în mediul online și au devenit prilej de mișto-uri pe tema laudelor primarului Emil Boc cu statutul de Smart City al Clujului. Fotografiile arată cât de descurcăreți și ingenioși au fost meșterii care au salvat de la caniculă angajații Primăriei Cluj: au tăiat geamul, l-au izolat cu scoci și au scos prin el gura furtunului de aer condiționat.
Despre această soluție de montaj al aerului condiționat, Primăria recunoaște oficial că este una de compromis, însă spune că e sigură pentru angajați.
„Aparatele de aer condiționat mobile care sunt utilizate în câteva birouri din clădirea instituției noastre de pe strada Moților, nr 3 au fost achizitionate în urmă cu aproximativ patru ani ca o soluție alternativă pentru crearea unor condiții de microclimat la locul de muncă în perioadele cu temperaturi extreme. Menționăm că am abordat această soluție întrucât pe fațada clădirii ne se pot monta aparate de aer condiționat. Vă comunicăm, totodată, că aceste aparate de aer condiționat mobile sunt ușor de utilizat și suntsigure pentru angajați, iar pe tuburile de evacuare iese aer cald și nu apă”, a răspuns instituția Actualdecluj.ro, prin Biroul Mass media.