”Până aseară au fost verificate peste 50.000 de şuruburi. Totalul e în jur de 100.000. La cele peste 50.000 s-au găsit 180 de şuruburi nestrânse (0,36% – n.red). O să se termine această verificare în zilele următoare, probabil în acest weekend”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă, de vineri, 1 septembrie  la Timişoara.

Ministrul Transporturilor a menţionat că nu e niciun pericol să cadă podul.

”A doua componentă, îi asigur pe români că nu e niciun fel de pericol să pice podul, să pice unii în Dunăre. Am văzut că sunt şi formaţiuni politice, că fac şi plângeri la Bruxelles. Dacă au temeri să treacă peste pod, pot trece şi cu bacul, dacă nimeresc Brăila. Trecând într-un registru serios, vă asigur că nu există probleme de siguranţă în trafic. E o investiţie începută în 2017. Întâmplător, în acea jumătate de an, s-a asigurat finanţarea, s-au făcut primii paşi pentru această investiţie. Nu înţeleg această dorinţă a unora, de a scoate în evidenţă doar lucrurile rele, doar faptul că în România nimic nu se poate întâmplă bine. Din 2017 până acum au fost mai mulţi miniştri, premieri, i-am invitat pe toţi cu excepţia unuia, numai cel dinaintea mea nu a fost. Probabil nu avea de ce să vină, că nu a făcut nimic pe acel subiect. În rest au fost toţi, indiferent de culoarea politică”, a mai spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu s-a referit şi la discuţiile de pe nivelările de pe asfalt.

”În al treilea rând, am mai văzut şi în urmă cu 3 săptămâni când am avut o reuniune cu Departamentul de Stat,cu Ambasada SUA, la Galaţi şi am văzut că sunt ştiri că ar fi denivelări şi e risc să pice unii în Dunăre. Fiind la Galaţi, am trecut pe pod. E adevărat că în aceste săptămâni CNAIR a dat restricţii de trafic. Când sunt temperaturi mari, se dau restricţii de trafic peste tot, nu doar în România. Că nu au respectat nişte domni aceste restricţii, au fost amendaţi. Lucrarea şi responsabilitatea e a constructorului. Nu fac lucrările cum trebuie, vor plăti. Nu există niciun fel de pericol. Domnii care sunt îngrijoraţi, să treacă cu bacul”, a precizat Grindeanu.

CNAIR anunță că echipele constructorului italian Webuild au verificat miercuri 35.000 din cele 100.000 de șuruburi ale parapetului montat pe Podul Suspendat peste Dunăre de la Brăila. La finalul zilei, au fost identificate aproximativ 70 de suruburi slăbite.

Locuitorii din zonă au surprins în imagini cum șuruburile se desprind din parapeții de pe margine, transmite Digi24.ro.

Inaugurarea podului suspendat de la Brăila s-a făcut în 6 iulie în prezența celor mai importanți politicieni ai statului: președinte, premier, președintele Senatului. Aproximativ 300 de oficiali și invitați au fost prezenți la tăierea panglicii. Președintele Klaus Iohanis a spus la inaugurare că podul de la Brăila este un exemplu al potențialului României de dezvoltare a infrastructurii.

Lucrările la pod nu au fost 100% gata în momentul inaugurării. Conexiunile cu drumurile naționale și județene erau, de asemenea, în lucru. Asociația Pro Infrastructura semnala atunci aceste aspecte.

Podul de la Brăila este cel mai lung pod suspendat din România și al treilea din Europa. Este cea mai înaltă construcție din România, iar lucrările au costat aproximativ jumătate de miliard de euro.

sursă foto: CNAIR/Facebook