Închide

Primăria civilizează legăturile pietonale de la gară cu aproape 1 milion de euro

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 20, 2017 0 382

Administrația locală clujeană  a schimbat în vara lui 2016 fața gării din oraș prin lucrăriri care au vizat revitalizarea piațetei din fața obiectivului, amenajarea și interconectarea pasajele subterane de subtraversare a zonei și reorganizarea circulației din zonă. După finalizarea lucrărilor, societatea civilă a criticat abordarea primăriei pentru pietoni, remarcând faptul că pasajele pieronale n-au primit soluții care să permită și persoanelor cu dizabilități să le utilizeze. Așa că, primăria a anunțat că, în etapa II, pasajele vor fi dotate cu scări rulante. La un an distanță, municipalitatea a reușit să aibă o proiecție pentru această a doua etapă.

Consilierii locali vor discuta la ședința ordinară din 22 iunie un proiecte de hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru dotarea cu scări rulante și cu lifturi a pasajelor pietonale de la Gara orașului.

Potrivit devizului întocmit de Studio Art Consult, dotarea celor șase „guri” pietonale de acces spre gară cu scări rulante și cu lifturi presupune peste 4,3 milioane lei, din care construcțiile și montajul sunt peste 2,1 milioane de lei.

Ca termen, lucrările ar presupune 8 luni de zile.

sursa: primariaclujnapoca.ro

Primarul Emil Boc a promis încă din vara anului trecut când s-au finalizat lucrările de modernizare care au schimbat fața gării orașului și a pasajelor subterane pietonale de subtraversare a zonei că va continua „europenizarea” zonei. Primăria a fost criticată, imediat după ce a terminat lucrările de la gară, că a desfințat treceri de pietoni din zonă în favoarea pasajelor pe care le-a amenajat fără scări rulante menite să ușureze accesul vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități sau pur și simplu a oamenilor cu bagaje.

Detalii:

Primele critici ale proiectului de la gară. Primăria: în etapa 2 facem și scări rulante

Pe când scări rulante în pasajele de la gară?

Au cheltuit jumătate de milion ca să modernizeze pasajul gării, dar mirosul de urină nu dispare

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare