Închide

Au cheltuit jumătate de milion ca să modernizeze pasajul gării, dar mirosul de urină nu dispare

Administrație by Actual de Cluj - iul. 08, 2015 0 574

Au cheltuit sute de mii de lei ca să igienizeze și să modernizeze pasajul Gării, numai ca să vadă că acesta se transformă din nou în toaletă publică. Clujenii ocolesc pasajul, chiar dacă acesta e util în contextul lucrărilor pe strada Horea. Primăria spune că se dă peste cap ca să păstreze igiena, dar degeaba.

Încă un clujean reclamă situația: Ioana Bălaj spune pe site-ul domnuleprimar.ro că pasajul „arată și miroase execrabil de ceva timp încoace”, în ciuda reabilitării sale. „Este foarte util mai ales în această perioadă când se lucrează la modernizarea străzilor, însă din cauza mirosului de urină cred că foarte multe refuză să-l folosească. Tot acolo își au dormitorul și cerșetorii”, arată ea.
Reprezentanții Primăriei arată că instituția salubrizează zilnic pasajul, iar polițiștii locali îl verifică de două ori pe zi. „În proiectul viitor de unire al pasajului din piața Gării cu cel din gară se are în vedere amenajarea unei toalete publice în zonă și sperăm să nu mai existe astfel de probleme”, arată instituția.

Despre soluția Primăriei, aceea de a amenaja o toaletă publică, facem mențiunea că în zonă există deja una, la subsolul gării.

Situația nu e nouă. Citește și:

Au renovat degeaba pasajul gării: are camere video, dar miroase a urină

asajul Gării a fost renovat de Primăria Cluj-Napoca la sfârșitul anului trecut, după ce lucrările începuseră în luna mai. Între altele aici au fost instalate și șapte camere de supraveghere și un sistem de iluminat, cu 41 de lămpi. Lucrările au fost executate de Andoconstruct SRL pentru o jumătate de milion de lei și Servinstal Impex – instalații sanitare și electrice – pentru aproape 50.000 de lei. Pasajul are o suprafață de 630 de metri pătrați și 5 căi de acces, plus o a șasea, închisă deocamdată, ce leagă pasajul de cel de sub gară.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu