Închide

Se pregătește demolarea podului Traian. Când începe șantierul noului obiectiv

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 07, 2015 0 1063

Podul Traian va fi scos din domeniul public al municipiului și introdus în domeniul privat, după care va fi demolat. Consilierii locali vor discuta la ședința ordinară de joi, 9 iulie, un proiect de hotărâre în acest sens.

În locul podului Traian care s-a surpat acum doi ani și despre care specialiștii contractați de primărie, Drumex și Expert Proiect 2002, au menționat că trebuie contruit un pod nou, de la zero, având în vedere că actual obiectiv este într-o stare avansată de degradare.

Administrația locală a atribuit contractul pentru amenajarea unui nou pod către firma Diferit, situată pe locul doi ca preț la licitație, după ce ofertantul inițial declarat câștigător (Doralex-Hid Epito) a fost descalificat de Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor pentru că avea o ofertă care nu respecta caietul de sarcini.

Lucrările de modernizare a podului Traian vor demara după ce se va finaliza șantierul de pe Horea și Barițiu. „Sunt șase luni în care trebuie să se refacă de la zero podul. Trebuie să gândim foarte bine când va începe acest șantier pentru a nu bloca circulația în zonă. Podul actual se va dărâma și va exista doar o paserelă pietonală pe care se va putea circula. Totul este pregătit, am încheiat contractul de lucrări, dar încă nu am stabilit când vom da ordinul de începere”, declara recent primarul Emil Boc.

Pentru reconstrucția podului Traian, administrația locală va plăti către Diferit, conform contractului, peste 6,5 milioane lei.

În 2013, o parte din trotuarul podului din zona străzii Traian s-a surpat iar de atunci primăria clujeană face demersuri pentru modernizarea obiectivului. Reabilitarea podului a fost inclusă pe lista de investiții din 2014. Primarul Emil Boc a prezentat chiar primăvara trecută o variantă privind modul în care va arăta podului, proiectul fiind realizat de Expert Proiect 2002: un design clasic, cu zona pietonală și piste de biciclete principala condiție a primăriei fiind ca noul pod să fie stabil și să facă față traficului auto din centrul orașului.Potrivit proiectului, podul urmează să fie construit de la zero, va avea la final circa 32 de metri, două benzi pe sens, trotuare și benadă pentru biciclete de 1,6 metri. Termenul de execuție a lucrării este de aproximativ 6 luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare