Închide

Maghiarii au anunțat că nu participă la votul pentru demiterea lui Grindeanu

ActualitatePoliticaSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 20, 2017 0 288

După ce social-democrații ardeleni s-au revoltat la adresa propunerilor parlamentarilor maghiari (ca 15 martie să devină ziua națională a comunității maghiare; ca pragul de reprezentare a minorităților în instituțiile administrative de stat să scadă de la 20% la 10%), liderul UDMR Kelemen Hunor a anunțat că formațiunea sa nu va mai participa la votul pentru moțiunea de demitere a Guvernului.

Potrivit Hotnews.ro a avut loc o ședință a conducerii UDMR în care s-a decis ca parlamentarii maghiari să nu participe la vot, să iasă din sală. Kelem Hunor i-a acuzat pe „naționaliștii de serviciu” care s-ar fi activat după pornirea negocierilor de ieri cu PSD.  El a precizat că UDMR „nu a cerut niciodata ceva ce nu are corespondență în Europa „lucru absolut firesc”, în condițiile în care: „am fost trimiși în Parlament să susținem în primul rând interesele comunității noastre și în al doilea rând interesele societății românești”.

„UDMR nu se poziționează în nicio tabără, nu votează nici cu Grindeanu, nici cu Dragnea, nici împotriva lui Grindeanu, nici împotriva lui Dragnea. Nu ne-a convins nici o tabără fiindca nu ne așezăm nici pe partea unuia, nici pe partea celuilalt. N-am avut negocieri cu nimeni. Am avut discuții. E o diferență uriașă”, a spus Kelemen Hunor.

 

Kelemen Hunor a criticat în special declarațiile naționaliste ale fostului președinte al României, Traian Băsescu, reamintindu-i că atunci când i-a convenit a beneficiat la rândul său de sprijinul maghiarilor: „Domnul Băsescu a făcut azi niște declarații iresponsabile. El a cerșit de două ori voturile maghiarilor și secuilor cât a fost președinte”, a spus președintele UDMR (foto sus).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu